(video) Noul autobuz BYD, conceput pentru Londra, are o baterie imensă care se încarcă 100% în două ore

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BYD, cel mai mare producător mondial de autobuze electrice, a prezentat un model dedicat pieței britanice. BYD BD11 este autobuz electric cu două etaje, numit un potențial înlocuitor al celebrelor, dar și învechitelor modele Routemaster.

Prezentarea a avut loc la Muzeul Autobuzelor din Londra, un loc cu o importanță deosebită, deoarece găzduiește primul autobuz electric cu șasiu BYD K9E dedicat rețelei de transport public din Londra.

Introducerea BYD BD11 semnifică un moment crucial pentru BYD pe scena transportului public din Marea Britanie, deoarece se pregătește să intre în circulație în cursul acestui an. Proiectat special pentru Londra, BD11 va începe să funcționeze în scurt timp în Marea Britanie. La scurt timp după va fi proiectat un alt model provincial.

Noul double-decker bus are o serie de caracteristici interesante:

  • Este primul cu două etaje care dispune de un set de baterii LFP Blade. Capacitatea totală se ridică la 532 kWh, lider de piață. Bateriile pot fi încărcate fie prin două prize CCS concomitent, fie cu un pantograf opțional. Puterea maximă de încărcare suportată – 500 kW. Complet se reîncarcă 0-100% în doar două ore. Autonomia declarată – peste 640 km (WLTP). Consumul declarat – peste 0.9 mile per kWh. Majoritatea autobuzelor londoneze parcurg între 100 și 200 de mile pe zi.
  • Bateria este integrată inteligent în șasiu pentru a economisi greutate (-8%), pentru a crește autonomia și pentru a permite un nivel ridicat de stabilitate, manevrabilitate și rigiditate, mărind totodată spațiul interior pentru pasageri.
  • Este echipat și cu un sistem integrat de management termic pentru a optimiza utilizarea energiei. Acest sistem cuprinde răcirea integrată a motoarelor și a bateriei. Prin gestionarea eficientă a energiei termice, consumul de energie al BYD BD11 este redus cu 10-50%, contribuind la extinderea autonomiei și la reducerea costurilor de operare. Noul sistem de climatizare integrat respectă pe deplin cele mai recente reglementări ale TfL.
  • BYD BD11 încorporează controlerul unic BYD 6-în-1 care integrează șase elemente electrice majore într-un set plug and play (2 unități de control al motoarelor electrice, o unitate de control a direcției, un controler al compresorului de aer, un convertor DC-DC și o unitate de distribuție a puterii).În plus, controlerul BYD 6-în-1 utilizează tehnologia de ultimă oră cu carbură de siliciu (SiC). Modulele SiC oferă o eficiență impresionantă de 99.5% cu o reducere a greutății cu 15% în comparație cu controlerele tradiționale.
  • Este echipat cu două electromotoare (în roți) de 150 kW, de tip wheel hub hairpin, pentru o eficiență energetică maximă. Această tehnologie avansată combină firul plat și o soluție fără ulei, ceea ce duce la o reducere a greutății cu 15%. Motorul funcționează la un randament impresionant de 95.5%, cu un nivel foarte scăzut de zgomot al motorului. Fiecare generează și 600 Nm.

Are standard și Active Suspension Control System

  • Amortizoarele CDC controlate electronic asigură o amortizare mai adâncă, ceea ce duce la un confort de rulare îmbunătățit. Suspensia poate fi reglată în timp real în funcție de starea de mișcare a vehiculului.
  • Oferă o suită completă de asistenți electronici ai șoferului: Sistem avansat de frânare de urgență (AEBS), Avertisment privind somnolența și atenția șoferului (DDAW), Monitorizarea unghiurilor moarte (BSM), Avertizare de coliziune frontală (FCW), Asistență inteligentă pentru viteză (ISA), Alcolock. În plus este certificat pentru securitate cibernetică și suportă actualizări software.
  • Capacitatea totală se ridică la 90 de pasageri. Puntea superioară oferă pasagerilor o înălțime sporită a capului și beneficiul de vederi minunate în timpul călătoriilor, în timp ce puntea inferioară oferă și acces pentru scaune cu rotile.
  • Măsoară 10.900 x 2.550 x 4.300 mm. Are un ampatament de 5.440 mm și o greutate de 19.5 tone. Podeaua este joasă. Raza de viraj – opt metri.

Pe drumurile din Regatul Unit sunt în funcțiune peste 1800 de autobuze BYD electrice. Parcursul lor total se ridică la peste 80 de milioane de mile.

BYD sugerează că autobuzul poate rămâne în funcțiune între 12 și 20 de ani. Faptul că își produce bateriile și alte agregate în întregime in-house înseamnă că renovarea trenului de rulare este mult mai ieftină și mai viabilă. Și aproximativ 34% din componente provin din UE.

Nu s-a menționat cât va costa BD11 operatorii, dar rapoarte recente sugerează că grupul de transport Go-Ahead din Londra urmează să atribuie BYD un contract pentru 100 de autobuze pentru aproximativ 400.000 de lire sterline fiecare. Asta este cu aproape 100.000 de lire sterline mai ieftin decât autobuzele concurenților din Marea Britanie.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise