(video) Noul Aznom Palladium este o hiper-limuzină făcută din noul Ram 1500! Are 710 CP şi va exista în 10 exemplare

Compania italiană Aznom Automotive, specializată în tuning şi personalizarea automobilelor, şi-a dezvoltat primul său produs propriu, botezat Palladium. Cel mai interesant este că “hiper-limuzina”, aşa cum este catalogată, este făcută pe baza noului pickup Ram 1500!

Palladium a fost înzestrat cu un aspect neobişnuit de către designerii Camal Studio. În ceea ce privește structura caroseriei, portierele, acoperișul și alte elemente, mașina este unificată cu donatorul, dar în același timp are un posterior original care a înlocuit tradiţionala benă.

Designul pompos al capătului frontal, cu o grilă masivă a radiatorului, se seamănă cu unele modele Rolls-Royce de ultimă generaţie, iar pentru un efect atrăgător elemente LED sunt integrate în fiecare din lamele verticale. Privită din lateral, mașina arată disproporționată – anume din acest unghi devine evident că pickup-ul a servit drept sursă, proporțiile caracteristice neputând fi ascunse nici cu noul hayon.

Apropo, Palladium nu poate fi atribuit la oricare dintre tipurile de caroserii bine cunoscute: nu este nici un sedan, liftback sau pickup. Bizar este şi portbagajul posterior (621 litri) care ar fi inspirat din lumea mobilierului, mai degrabă decât din cea auto.

Iar între portierele posterioare şi montanţii posteriori au fost integrate nişte mici ferestre orizontale, care, potrivit autorilor, le vor permite pasagerilor să se uite în afară, menținând în același timp confidențialitatea.

Originile Palladium sunt, de asemenea, vizibile în cabină. S-ar părea la prima vedere că cineva a pregătit acest Ram 1500 la comanda unui traficant de droguri; există prea multe combinații pestrițe de culori, texturi și materiale. Neobişnuit, dar pe ușa șoferului se găseşte un ecran tactil prin care se controlează totul, de la iluminatul ambiental, până la frigider.

Bancheta din spate pentru doi pasageri a fost neformatată complet şi împinsă cât mai mult posibil în ceea ce era înainte bena pickup-ului. Ocupanţii de acolo se vor simţi confortabil şi vor avea acces la un sistem audio Harman Kardon, la două tablete Microsoft Surface Pro X ataşate de spătarele scaunelor faţă, iar pentru chic există chiar şi un ceas lucrat manual cu aur şi paladiu!

Sub capotă situaţia este următoarea. Pentru ca acest autovehicul de 5.960 x 2.085 (fără oglinzi) x 1.971 x 3.670 mm (în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament), cu o greutate de 2.650 de kg, să poată fi mişcată din loc ceva mai dinamic, propulsorul standard V8 Hemi pe benzină de 5.7 litri a fost modificat cu două turbocompresoare pentru a genera în total 710 CP şi 950 Nm de cuplu.

Cuplat la o cutie de viteze automată în opt trepte şi un sistem de tracţiune integrală cu blocare electronică a diferenţialului, poate face 0-100 de km/h în 4.5 secunde.

Viteza maximă îi este limitată la 210 km/h, cel mai probabil din cauza greutăţii şi a roţilor mari 285/45ZR22 (anvelope Yokohama Advan Sport), în spatele cărora se ascund mecanisme de frânare Brembo cu discuri ventilate de 408×34 mm pe faţă (cu etriere cu șase pistoane) şi de 380×28 pe spate (cu etriere cu patru pistoane). Apropo, suspensia este independentă pe toate roţile şi doar pe puntea din faţă are o bară stabilizatoare.

În total vor fi realizate 10 exemplare, personalizate la dorinţa proprietarilor în orice aspect posibil.

Anterior, cei de la Aznom Automotive au realizat o maşină similară, pe baza unui vechi Ram 1500 şi numită Atulux (acronim de la All Terrain Utility Luxury).

Detalii despre noul Aznom Palladium în comunicatul de presă oficial:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/