(video) Noul BYD Tang EV facelift propune până la 730 km autonomie şi scaune cu masaj pe al doilea rând

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Chinezii de la BYD îşi continuă expansiunea pe piaţa electromobilelor. Modelul Tang, lansat într-o a doua generaţie în 2018, având o lungime de 4.9 metri, este deocamdată cel mai scump și prestigios model al companiei. El există în versiune hibridă şi una electrică.

Anul trecut de un facelift a beneficiat modelul hibrid, care acum are un sistem DM-i complet nou, care funcţionează după principiul serie-paralel. De un update a beneficiat mai nou şi Tang EV, cel electric.

Caracteristici cheie:

  • Dacă versiunile hibride și electrice anterior aveau un minim de diferențe vizuale, acum Tang EV s-a distanțat de versiunea care include un motor cu ardere internă sub capotă. De exemplu, nu mai există o grilă de radiator falsă. Designul barelor de protecție a fost schimbat, iar noile jante au fost special concepute pentru aerodinamică şi autonomie.
  • După cum s-a întâmplat în cazul versiunii hibride, Tang EV 2022 a primit un interior actualizat. Diferite sunt volanul (cu două spițe în loc de trei) și panourile ușilor (anterior aveau comenzi pentru reglarea scaunelor, în stilul Mercedes-Benz, însă acum au fost mutate pe scaune).
  • Planşa de bord o imită, arhitectural vorbind, pe cea veche, deşi s-a făcut ceva ordine: de exemplu dimensiunea şi locaţia deflectoarelor de ventilație au fost schimbate. Monitorul central măsoară 15.6 inci şi este capabil să se întoarcă vertical. Sistemul multimedia în sine este de nouă generație – DiLink 4.0. Panoul de bord este şi el digital, de 12.3 inci. Există și un head-up display.
  • Până acum, toate modelele Tang, indiferent de sistemul de propulsie, erau oferite doar într-un format cu șapte locuri, pe trei rânduri de scaune. Pentru Tang EV 2022 se propune acum pentru prima dată o nouă versiune cu șase locuri. Pe al doilea rând sunt scaune individuale, complet reglabile electric, dar şi cu funcţii de încălzire, ventilare şi chiar masaj.
  • În linii generale, finisajul interior a devenit mai bogat, materialele sunt mai calitative. Printre opțiuni există un sistem audio Dynaudio și un acoperiș panoramic.
  • Principala noutate la capitol tehnic o reprezintă bateriile din litiu-fier-fosfat din seria Blade. Dacă anterior Tang EV avea o baterie cu o capacitate de 86.4 kWh, acum este de 95 kWh pentru versiunea cu tracțiune față și 108.8 kWh pentru versiunea cu tracțiune integrală.
  • Puterea motoarelor nu s-a schimbat, dar ele au fost modernizate și consumă mai puțină energie.
    • Modelul cu un singur motor electric de 245 CP poate atinge o autonomie de până la 615 km (ciclul NEDC) față de 565 km oferită de modelul pre-facelift.
    • Modelul cu tracțiune integrală are același motor pe puntea din față, alături de unul de 272 CP pe puntea din spate, pentru un total de 517 CP. Autonomia declarată pentru el a crescut de la 505 la 700 km (ciclul NEDC) sau chiar 730 km (ciclul CLTC). După cum scrie şi pe hayon, această versiune poate face 0-100 km/h în 4.4 secunde.
  • Toate mașinile mai au printre altele frâne Brembo și cruise control adaptiv DiPilot de nouă generație.

Pe piața chineză modelul va putea fi cumpărat din luna mai. Preţul de start estimativ va fi cuprins între 47 şi 55 de mii de dolari SUA. Modelul hibrid Tang DM-i este mai ieftin: de la 31.000 de dolari.

Apropo, compania chineză BYD a anunțat de curând trecerea la producția de mașini exclusiv electrificate. Ultimul BYD pur pe benzină a părăsit linia de asamblare în martie, potrivit CGTN. Sub marca BYD, acum sunt oferite doar produse hibride şi pur electrice, deşi deservirea, inclusiv cu piese de schimb, a celor cu motoare cu ardere internă, va fi asigurată în continuare conform garanţiilor oferite.

Decizia de a trece la producţia de maşini electrificate a fost luată pe fondul unei creșteri accentuate a cererii pentru acestea. În martie 2022, vânzările de mașini electrice ale companiei au ajuns la 104.878 de unități (+333.1%). Iar primul trimestru al anului curent vânzările s-au ridicat la 286.329 de unități (+423%).

Câteva reportaje în chineză, doar pentru ca să vedeţi cum arată maşina:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/