(video) Noul Cadillac LYRIQ poate fi comandat din 19 mai. Doar 2000 de dolari costă adăugarea unui alt motor electric

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Prezentat acum un an în urmă, noul Cadillac LYRIQ poate fi comandat în sfârşit începând cu ziua de 19 mai 2022. Livrările modelului LYRIQ Debut Edition, care era disponibil numai prin rezervare, vor începe în această vară, iar cele ale versiunii cu tracţiune spate din această toamnă.

Livrările inițiale ale modelului AWD sunt așteptate să înceapă la începutul lui 2023, iar autonomia-i estimativă va fi anunțată mai aproape de începerea producției.

Toți clienții Cadillac LYRIQ din SUA vor primi opțiunea de a alege un bonus: fie doi ani de încărcare nelimitată şi gratuită la staţiile reţelei EVgo, fie un credit de până la 1.500 USD pentru instalarea unui încărcător la domiciliu de nivel 2 (AC).

Fiecare Cadillac LYRIQ vine cu un încărcător portabil cu două niveluri, care permite clienților să-și încarce vehiculele atât de la prizele de 120V, cât și de la cele de 240V. Prin intermediul accesoriilor Cadillac, clienții vor putea achiziționa mai rapid stații de încărcare de perete de 11.5 sau 19.2 kW. Prin instalarea unei prize de 240V sau a unui wallbox, clienții pot reduce timpul necesar pentru a încărca o baterie epuizată de la 3 zile la o noapte.

În caz că este încărcat cu până la 19.2 kW, timp de o oră se poate pompa energie pentru o autonomie de 132 km. Dacă se optează pentru încărcare rapidă DC cu maximum 190 kW, o autonomie de 122 km se poate obţine după doar 10 minute de stat în priză.

Modelul de bază, care costă minimum 62.990 de dolari, este oferit cu o baterie formată din 12 module şi o capacitate totală de 100 kWh, alături de un motor electric pe puntea din spate (345 CP şi 440 Nm). Autonomia electromobilului se poate ridica la 502 km.

Cadillac spune că autonomia este optimizată prin sistemul de recuperare a energiei al platformei Ultium, care poate capta și reutiliza energia reziduală din baterie. Sistemul poate ajuta, de asemenea, la reducerea energiei bateriei necesară pentru încălzire, la creșterea vitezei de încărcare și chiar contribuie la performanța dinamicii de conducere a vehiculului.  

Modelul AWD, care va începe de la 64.990 USD, dispune de un al doilea motor pe puntea din faţă pentru un total de aproximativ 500 CP. Este capabil să tracteze remorci de până la 1.6 tone.

Cadillac LYRIQ este produs la fabrica GM Spring Hill din statul american Tennessee. În viitor modelul ar putea fi disponibil oficial şi în Europa, asta pentru că recent şefa General Motors şi-a exprimat intenția de a reveni pe continentul nostru cu accent pe mașini electrice!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/