(foto) Porsche a deschis în Leipzig cel mai puternic parc de staţii de încărcare rapidă din Europa

0

Porsche Leipzig extinde infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice din centrul Germaniei cu un nou parc de încărcare numit Porsche Turbo Charging. Capacitatea totală a instalației din Saxonia, care include șase puncte de încărcare rapidă interne, este de șapte megawaţi!

Acest lucru înseamnă că Porsche Leipzig are în prezent cel mai puternic parc de staţii de încărcare rapidă din Europa, care este operat în totalitate cu energie electrică din surse regenerabile.

Douăzeci de puncte de încărcare rapidă cu 350 kW (curent continuu) și patru puncte de încărcare cu 22 kW (curent alternativ) sunt acum puse în funcțiune în Centrul de clienți Porsche, care funcționează șapte zile pe săptămână, în continuu și sunt puse la dispoziţia tuturor proprietarilor de electromobile, indiferent de marcă. În timpul unei faze pilot care se desfășoară până la sfârșitul lunii martie, încărcarea rapidă va fi gratuită pentru toți utilizatorii. După aceea, plata se va face folosind cardurile de încărcare standard ale furnizorilor de mobilitate, în conformitate cu condițiile respective.

“Noul parc de încărcare dintre autostrăzile numărul 9, 14 și 38, va îmbogăți în mod semnificativ infrastructura de încărcare din centrul Germaniei. Vehiculele electrice și hibride de toate mărcile sunt binevenite. Suntem încântați că, prin noul parc de încărcare, putem oferi o opțiune de încărcare atractivă pentru proprietarii de vehicule electrice din Leipzig și din împrejurimi, precum și cei care se află în tranzit”, a spus Gerd Rupp, președintele Consiliului de administrație al Porsche Leipzig GmbH.

Instalaţiile Porsche Turbo Charger au fost dezvoltat de experţii diviziei Porsche Engineering și stabilește noi standarde în ceea ce privește timpul de încărcare: în funcție de modelul vehiculului, energia pentru până la 100 de kilometri autonomie poate fi stocată în baterii în doar cinci minute. Toate vehiculele cu așa-numita conexiune Combined Charging System (CCS2) pot utiliza funcția de încărcare rapidă. Vizitatorii care doresc să își încarce vehiculul la Porsche pot ajunge la stația de încărcare din Centrul de clienţi prin poarta vizitatorilor din Porschestrasse, lângă ieșirea de pe autostrada Leipzig-Nord.

Ușurinţa exploatării parcului de încărcare este remarcabilă: în timpul aşteptării pentru alimentarea bateriilor, clienții care îşi încarcă maşinile pot utiliza serviciile Centrului de clienți Porsche, inclusiv o expoziție și un magazin istoric de vehicule. De asemenea, pot rezerva o serie de experiențe de conducere disponibile pe circuitul Leipzig.

“Vom adapta aceste oferte pentru a fi mai aproape de clienţi. Vrem să facem din încărcarea cu electricitate la Porsche o experiență”, a declarat Jens Walther, șef de vânzări și marketing la Porsche Leipzig.

Apropo, Porsche mai notează că, tocmai la timp pentru livrarea primelor vehicule Porsche Taycan în Europa, a creat o rețea de staţii de încărcare puternică. Porsche Charging Service include acum peste 100.000 de puncte de încărcare AC și DC în zece țări din vestul Europei. În plus, Porsche Destination Charging oferă și aproximativ 1.000 de puncte de încărcare AC pentru oaspeții hotelurilor selectate, terenurilor de golf sau porturilor de agrement din 20 de țări. Încărcare este gratuită pentru clienţii Porsche.

Oferta este în continuă creștere, iar alte țări și furnizori de puncte de încărcare sunt adăugați în listă. Însăşi rețeaua de dealeri Porsche din toată Germania este deja echipată cu stații de încărcare de înaltă putere de 800 de volți. De asemenea, peste 200 de parcuri de încărcare din reţeaua IONITY sunt deja în funcțiune pe autostrăzi și pe rutele principale de trafic din Europa. Până la sfârșitul anului 2020, numărul lor este de așteptat să fie în jur de 400. Folosind aplicația Porsche Charging Service, conducătorii de Taycan vor putea achita mai puţin pentru un kilowatt-oră: 0.33 euro în loc de 0.79 euro.

Apropo, uzina Porsche din Leipzig se pregătește în prezent pentru mobilitatea electrică. Printre altele, se construiește o fabrică de caroserii pentru noua generație Macan, care va părăsi linia de producție în calitate de electromobil. Mobilitatea electrică deja joacă deja un rol la Leipzig: modelele hibride Panamera sunt produse acolo, iar clienții de Taycan își pot colecta mașina personal și se pot bucura de instrucțiuni personalizate pe circuitul certificat FIA.

La 19 februarie curent, primul client şi-a ridicat Taycan-ul Turbo vopsit în culoarea Volcanic Space Metallic, dând astfel startul oficial al experienței de colectare personală a primei maşini electrice Porsche.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

FRANKFURT 2019: Primele impresii despre noul Porsche Taycan – Reportaj Video AutoBlog.MD

(video) Premieră: Noul Porsche Taycan 4S – deocamdată cea mai autonomă versiune și semnificativ mai accesibilă

(video) Porsche anunţă premiera lui Taycan Cross Turismo şi mai dezvăluie câteva detalii interesante

Primul Porsche Taycan înmatriculat în SUA a fost conectat la cel mai puternic încărcător. Timpul necesar alimentării

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata