Elon Musk: Noul Tesla Roadster va fi capabil de 0-97 km/h în sub o secundă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Tesla Roadster se apropie de lansare, după ce proiectul a tot fost amânat, prioritate având modelele 3, Y, Semi și Cybertruck.

Amintim că prototipul Tesla Roadster a fost arătat sub forma unei surprize la sfârșitul evenimentului de prezentare a prototipului Tesla Semi din 16 noiembrie 2017. Atunci Elon Musk spunea că mașina va fi disponibilă în anul 2020 la un preț de start de 200.000 de dolari.

În ultimele ore, pe platforma Twitter, omul de afaceri a dezvăluit câteva detalii curioase despre mașină. Dar și noi termeni de lansare. Să sperăm că dățile sunt corecte de această dată.🙂

Marți, 28 februarie 2024, Musk a afirmat că „nu va exista niciodată o altă mașină ca aceasta, dacă ar putea fi numită măcar mașină”. De asemenea, a declarat: „Există șansa de a fi produsul cu cea mai uimitoare demonstrație din toate timpurile”.

Noul Tesla Roadster, cu referire cel mai probabil la versiunea de top, va fi capabil să realizeze 0-97 km/h în mai puțin de o secundă!

Electromobilul va fi de fapt și o colaborare între Tesla și SpaceX, căci una dintre cele mai neobișnuite opțiuni pe care le va avea ar fi un așa-zis SpaceX Package.

Va include circa 10 mici ”propulsoare” dispuse perfect în jurul mașinii. Aceste ”motoare de rachetă” vor îmbunătăți dramatic accelerația, viteza maximă, frânarea și manevrabilitatea.

Ce este exact acest SpaceX Package este încă un mister, însă ceva ne spune că ar fi niște dispozitive care vor folosi și injecta aer comprimat. Ceva de genul dispozitivelor găsite pe rachetele SpaceX, care le schimbă direcția atunci când plutesc în spațiu, ori când boosterele revin pe Pământ.

Designul mașinii de producție a fost finalizat și vom ajunge să vedem modelul de producție aproape de sfârșitul anului curent. Livrările către clienți vor demara la un moment dat în 2025.

Iată cum arată designul prototipului și accelerația de care era capabil:

Ce ține de anunțul făcut neoficial și indirect de Apple, reacția simplă și în același timp plină de sens a șefului Tesla a fost următoarea:

Cmentariile sunt închise