Apple renunță la proiectul său de a face o mașină după ce concurența i-a depășit

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Apple își dorea tare mult să realizeze o mașină specială care să devină în scurt timp un fel de iPhone pe roți, dar pe 28 februarie a anunțat că renunță la tot programul.

Apple car - Proiectul Titan

Apple își dorea tare mult să realizeze o mașină specială care să devină în scurt timp un fel de iPhone pe roți, dar pe 28 februarie a anunțat că renunță la tot programul.

După ce a uimit lumea cu telefoanele sale, Apple s-a gândit să facă și o mașină. Așa a luat naștere proiectul Titan pentru marca americană. A și introdus anumite tehnologii pe telefoanele iPhone, inclusiv funcția de asistență rutieră prin satelit. Aceasta ajută utilizatorii să primească ajutor rapid în situații limită. Primele zvonuri referitoare la intențiile companiei de tehnologie de a construi o mașină autonomă sunt din 2014. Chiar dacă nu au fost niciodată confirmate, compania americană a angajat mai mulți ingineri cu studii în domeniul automobilelor.

Sfârșitul unui vis de un deceniu

Pe măsură ce timpul trecea și tehnologiile vehiculelor electrice deveneau tot mai bune, era de așteptat un anunț din partea Apple. Acest anunț nu a sosit, însă. Una dintre dilemele companiei americane era locația producției. Intenția producătorului de iPhone era să realizeze un proiect și să înceapă producția de masă în uzinele unui fabricant de automobile. Unul dintre constructorii vizați pentru a face asta a fost Hyundai.

Au exista scurgeri de informații din interiorul Apple referitoare la cum va arăta viitorul electromobil ce va purta marca mărului mușcat. Din nou, oficialii companiei au evitat orice răspuns și nu au comentat nimic. Dar iată că astăzi, 28 februarie, un email intern scurs către 2.000 de angajați care lucrau la proiectul Titan că Apple renunță la idea sa de a face un electromobil autonom. Cei care au primit mesajul lucrau într-un departament special denumit SPG (Special Projects Group – Grupul de Proiecte Speciale) și a venit din partea directorului de operațiuni Jeff Williams și a lui Kevin Lynch, vicepreședintele Apple responsabil de proiect.

Apple schimbă direcția

Cei doi înalți oficiali Apple au comunicat echipei că va fi redistribuită către un al proiect dedicat inteligenței artificiale. Astfel, angajații se vor concentra mai mult spre realizarea unui proiect care să concureze cu ChatGPT de la OpenAI și cu Bard de la Google. Mutarea spre domeniul AI nu a surprins foarte mult. Apple își dorea de ceva vreme asta, dar proiectul auto a dat greș.

Vestea vine la o lună după ce DJ Novotney, vicepreședintele diviziei de hardware a companiei Apple, a demisionat. El a părăsit compania și s-a alăturat producătorului de electromobile Rivian. Plecarea acestuia după ce a stat 25 de ani în compania care a dat lumii iPhone nu poate fi întâmplătoare. El a fost considerat deseori sufletul SPG care dezvolta proiectul vehiculului autonom.

Apple nu este singura companie de tehnologie care a planificat introducerea unui electromobil. De curând am avut primul contact cu Xiaomi SU7 și avem primele impresii de la lansarea oficială. Constructorul chinez a lansat primul său electromobil și are deja stabilit programul de extindere pe piață. Samsung, pe de altă parte, a preferat să stea de o parte și să nu se implice în realizarea unui automobil. Cu toate acestea există și o divizie auto Samsung care face parte din alianța Renault-Nissan. Dar marca de mașini nu aparține de cea de telefoane mobile și echipamente electronice.

Cmentariile sunt închise