(video) CES 2022: Volvo Cars a anunţat Ride Pilot

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Şi Volvo Cars a venit în acest an la expoziţia CES din Las Vegas, acolo unde a anunţat că are gata şi va introduce noul său sistem de conducere autonomă – Ride Pilot – în primul rând clienților din statul California.

Bazându-se pe un standard de siguranță lider în industrie, care va fi inclus în următoarea generație de mașini pur electrice a Volvo Cars, Ride Pilot își propune să elibereze mai mult timp pentru clienți și să facă conducerea unui Volvo mai convenabilă și plăcută.

Odată ce a fost verificat ca fiind sigur pentru utilizare pe autostrăzi, Ride Pilot este planificat să fie disponibil în baza unui abonament suplimentar pe viitorul SUV complet electric al companiei. Această nouă mașină emblematică pentru companie va fi dezvăluită în cursul acestui an!

Pentru următoarea sa generație de mașini, Volvo Cars stabilește un nou standard de siguranță, cu actualizări de software over-the-air în combinație cu o configurație de ultimă generație a senzorilor. Software-ul este dezvoltat de compania Zenseact împreună cu echipa internă de dezvoltatori Volvo Cars și dezvoltatori de la Luminar, unul dintre partenerii săi tehnologici. Setup-ul constă din peste două duzini de senzori, inclusiv un Iris LiDAR de la Luminar, care funcționează mână în mână cu software-ul dezvoltat.

În timp ce această combinație software-senzor și siguranța pe care o permite, vor fi standard, disponibile din prima zi pe viitorul SUV complet electric al Volvo Cars și se vor îmbunătăți în timp, Ride Pilot va fi pus la dispoziția clienților doar după ce a trecut printr-un protocol riguros de verificare și testare. Aceasta include validarea tehnologiei ca fiind sigură pentru utilizare pe autostrăzi într-un număr de condiții diferite.

Ca parte a acestui proces de verificare, Volvo Cars testează deja funcționalitățile de conducere autonomă pe drumurile din Suedia împreună cu Zenseact și colectează date în Europa și SUA. Până la jumătatea acestui an, compania intenționează să înceapă testele pe drumurile din California, unde clima, condițiile de trafic și cadrul de reglementare oferă un mediu favorabil pentru introducerea conducerii autonome.

Odată ce a fost verificat ca fiind sigur și toate aprobările necesare au fost asigurate, ambiția companiei este să introducă Ride Pilot mai întâi în California, înainte de a fi lansat treptat pe alte piețe și regiuni de pe glob.

Prin utilizarea Ride Pilot, șoferii vor putea să-și elibereze timp în cadrul condusului și să-l petreacă în activități secundare, cum ar fi cititul, scrisul, munca sau socializarea. De asemenea, funcția îi poate ajuta pe șoferi să ajungă la destinație odihniți și reîncărcați cu energie, reducând efortul mental care poate apărea în timpul condusului, în special în ambuteiaje sau în trafic intens.

Denumirea Ride Pilot implică ceea la ce se poate aștepta șoferul: atunci când mașina conduce singură, Volvo Cars își asumă responsabilitatea pentru conducere, oferind șoferului confort și liniște sufletească.

Senzorul LiDAR de la Luminar va fi completat de cinci radare, opt camere și 16 senzori ultrasonici în viitorul SUV complet electric al Volvo Cars. Această configurație standard de senzori va oferi o viziune excelentă la 360 de grade și fiabilitate a percepției. Împreună cu lansările continue de software “pe calea aerului”, sistemul va asigura o redundanță completă și va permite Volvo Cars să realizeze o conducere autonomă în siguranță cu Ride Pilot.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise