(video) Noul eşapament îi costă toţi banii! Novitec prezintă pachetul N-Largo pentru Ferrari 812 Superfast

Divizia Novitec Rosso s-a ţinut de cuvânt şi după ce a pregătit programul de tuning de bază pentru Ferrari 812 Superfast, astăzi prezintă varianta-i extremă numită N-Largo.

În particular, această denumire se referă la un bodykit care face caroseria mai lată, iar în cazul acestui model Ferrari noile panouri din fibră de carbon şi eficiente din punct de vedere aerodinamic îi măresc lăţimea cu tocmai 14 centimetri, până la un total de 2 metri şi 11 centimetri!

Oricine va alege un astfel de program de tuning pentru al său 812 Superfast va primi o maşină schimbată la faţă. Pentru cei care s-au plictisit deja de formele din uzină ale acestui supercar, Notivec Rosso vine cu o astfel de soluţie care înlocuieşte barele de protecţie, schimbă forma aripilor, dar şi a pragurilor laterale. Modificări s-au făcut şi la prizele de aer ale capotei.

Părţile din fibră de carbon care rămân nevopsite în culoarea caroseriei pot avea un finisaj mat sau lucios. Se mai menţionează că toate au fost testate într-un tunel de vânt pentru a mări forţa de apăsare generată, pentru a spori manevrabilitatea automobilului, dar şi pentru a împiedica ridicarea punţilor prin redistribuirea curenţilor de aer.

Corpul mai lat al maşinii a mai permis instalarea unor roţi mai late. Pe partea de jante avem unele forjate concave de model NF 10 NL, realizate în colaborare cu Vossen şi care măsoară 20 de inci pe puntea din faţă şi 21 pe cea din spate. Anvelopele oferite sunt de înaltă performanţă Pirelli P Zero 10Jx21 (335/25 ZR 22) şi de mărimi 12.5Jx22 (335/25 ZR 22 respectiv).

Dar pe partea de dimensiuni asta nu este tot. Novitec Rosso a mai instalat o nouă suspensie sport cu noi amortizoare, care a permis micşorarea gărzii la sol cu alţi 35 de mm. Un sistem opţional Front Lift care se montează pe puntea din faţă mai permite ca prin apăsarea unui buton garda la sol să se ridice cu 40 de mm pentru a putea fi depăşite mai uşor obstacole. Aceasta revine în poziţie iniţială din nou prin apăsarea butonului sau automat la viteză de 80 de km/h.

Orice pachet N-Largo creat până în prezent nu s-a rezumat doar la cele menţionate mai sus. Experţii germani au mai pregătit şi un surplus de putere pentru al său V12 natural aspirat de 6.5 litri. O intervenţie la unitatea electronică de control a motorului a permis creşterea puterii de la 800 la 840 de cai (8.750 rpm) şi de la 718 la 751 Nm (7.300 rpm).

Schimbarea acestor cifre a influențat şi caracteristicile dinamice: sprintul 0-100 de km/h îl poate face în 2.8 secunde (-0.1), iar viteza maximă urcă până la 345 de km/h (+5).

La creşterea numărului de CP a contribuit şi noul eşapament creat in-house. Acesta poate avea sau nu supape active, poate fi din oţel inoxidabil sau din inconel (acelaşi aliaj care se foloseşte şi pe monoposturile F1), şi mai poate salva până la 11 kg comparativ cu cel oferit din uzină.

Dacă clientul va dori mai multă implicare din partea atelierului german, aceştia din urmă sunt gata să schimbe şi interiorul, cu piele, Alcantara şi alte aplicaţii, într-un mod poate mai spectaculos decât o poate face Ferrari. Exemplarul alb din imagini are de exemplu un habitaclu făcut în contrast cu exteriorul, cu inserţii din piele şi Alcantara de culoare neagră şi purpurie.

Amintim că un pachet N-Largo a fost făcut şi pentru predecesorul său – F12berlinetta – iar apariţia unor astfel de maşini rare pe străzi este o adevărată senzaţie. Interesant este că toate maşinile de acest gen, chiar şi ultimul Ferrari 488 N-Largo, nu mai sunt disponibile pentru a fi cumpărate deoarece stocurile s-au epuizat. Deocamdată nu am putut afla dacă pachetul N-Largo pentru 812 Superfast este limitat sau nu.

Primul proiect de tuning pentru 812 Superfast: (video) „Sfânta Treime” a celor de la Mansory. Vezi cum au modificat un McLaren, un Ferrari şi un Aston Martin

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/