(video) Noul Ford F-150 Lightning a trecut oceanul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

F-150 Lightning – versiunea electrică a celui mai iconic și mai vândut pickup din America – vine în Europa, după ce Ford a selectat Norvegia drept prima țară care va beneficia de această maşină multi premiată la nivel global.

Clienții din cea mai progresivă piață a adoptării vehiculelor electrice din lume, unde aproape 2/3 din toate maşinile noi au AWD, sunt primii din afara SUA și Canada care pot aplica pentru achiziționarea unui număr strict limitat de F-150 Lightning Lariat Launch Edition, în urma unei cereri intense din partea consumatorilor.

În Norvegia, 21% din cele 2.9 milioane de vehicule de pe șoselele țării sunt electrice. Aproape 80% din vânzările de vehicule noi de pasageri în Norvegia au fost vehicule electrice în 2022, la fel precum cele peste 20% din vânzările de vehicule comerciale. În 2023 procentul estimat va ajunge la 40%, în urma creșterii cererii din partea companiilor și a ofertei tot mai mari.

Aproape 200.000 de clienți au făcut deja rezervări pentru noul Ford F-150 Lightning chiar înainte ca acesta să fie lansat cu succes în SUA în luna mai a anului trecut. F-150 Lightning, parte a gamei Ford F-Series – cel mai vândut pickup din America de 46 de ani și cel mai bine vândut vehicul de 41 de ani – s-a transformat rapid în cel mai vândut pickup electric din țară.

Volumul strict limitat de vehicule pentru clienții din Norvegia va fi produs la Centrul de vehicule electrice Rouge din Dearborn, SUA, care se extinde pentru a crește producția la un nivel anual planificat de 150.000 de unități F-150 Lightning în 2023.

Caracteristici cheie:

  • Indiferent dacă transportă echipamente pentru schi, pescuit sau rafting în zonele sălbatice, ori susține afacerile norvegiene, se estimează că F-150 Lightning va oferi o autonomie de aproximativ 386 km, conform estimărilor în ciclul american EPA, o capacitate de remorcare de 3.493 kg și o sarcină utilă de 805 kg în benă. Cifrele WLTP vor fi disponibile mai târziu. Autonomia reală variază în funcție de o serie de factori, cum ar fi clima externă, stilul de condus, întreținerea mașinii, vechimea bateriei etc.
  • Vehiculul este propulsat de două motoare electrice care formează şi un sistem de tracțiune integrală, producând în total 458 CP și un cuplu de 1.050 Nm. Cu astfel de forţe poate realiza 0-100 km/h în mai puţin de 5.0 secunde. Modurile de conducere disponibile sunt Normal, Sport, Off-Road și Tow/Haul.
  • Bateria litiu-ion de ultimă generație cu o capacitate de 98 kWh (utilizabilă) poate fi încărcată de la 15 la 80% în 39 de minute, cu maximum 150 kW, permițând clienților să beneficieze de rețeaua de peste 20.000 de stații de încărcare publică din Norvegia, inclusiv de cele 6.000 de stații de încărcare rapidă.
  • Caracteristicile practice folosesc bateria lui F-150 Lightning pentru a-l transforma într-o sursă mobilă de energie. Sistemul Pro Power Onboard poate furniza până la 2.3 kW și este proiectat pentru a alimenta scule, electronice și aparate într-un șantier sau în camping în afara rețelei prin prizele integrate.
  • În plus, compartimentul de depozitare frontal Mega Power Frunk cu o capacitate de 400 de litri și o capacitate de încărcare de 181 kg, rezistent la apă și cu drenaj, oferă o utilitate unică pentru muncă și activitățile în aer liber.
  • În interiorul cabinei cu cinci locuri, sistemul de infotainment SYNC 4A de la Ford este operabil pe un monitor vertical de 15.5 inchi, cu o compatibilitate wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto. Un panou de instrumente digital de 12 inchi utilizează o interfață personalizabilă pentru a permite șoferului să selecteze cele mai importante informații.
  • Tehnologiile ajută, de asemenea, proprietarii să obțină cel mai bun potențial de transport. O cameră posterioară facilitează alinierea și atașarea unei remorci.
    • Sistemul On-Board Scales și Smart Hitch pot afișa pe ecranul central o estimare a greutății încărcăturii din benă și a distribuției greutății remorcii.
    • Iar sistemul Pro Trailer Backup Assist facilitează manevrarea cu o remorcă, permițând șoferului să monitorizeze progresul folosind ecranul tactil central și să manevreze cu ajutorul unui controler dedicat.

Noul F‑150 Lightning Lariat Launch Edition destinat clienților din Norvegia este disponibil exclusiv în caroserie Super Crew Cab şi într-o culoare metalizată atrăgătoare Antimatter Blue – amplificând prezența distinctă a unei caroserii din aliaj de aluminiu de calitate militară, care ajută la limitarea greutății pentru eficiență energetică și performanță.

Preţul modelului în Norvegia este echivalentul a 102.000 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise