(video) Noul Ford Focus ST este mai rapid decât toţi principalii concurenţi

Ford anunţă în sfârşit caracteristicile dinamice ale noii generaţii Focus ST şi publică un filmuleţ drept dovadă a cifrelor declarate. Timpul de acceleraţie 0-100 de km/h al hathback-ului s-a dovedit a fi cu 0.8 secunde mai mic decât cel arătat de generaţia anterioară a modelului.

Amintim că maşina există şi într-o caroserie break, astfel încât din această toamnă clienţii vor avea posibilitatea de a alege dintre un automobil de oraş sau unul mai practic, dar ambele sportive, ceea ce concurenţa nu oferă. De asemenea, modelele pot fi dotate cu unul din două motoare puse la dispoziţie (benzină cu 280 CP/420 Nm sau diesel cu 190 CP/400 Nm), însă oricum benzinarul rămâne cel mai potent.

Mai mult, trebuie de menţionat că aceste caracteristici dinamice sunt valabile în combinaţie cu o cutie de viteze manuală în şase trepte, care are şi o funcţie de Launch Control (opţională cu Performance Pack):

De menţionat că principalii concurenţi au următoarele caracteristici dinamice:

  • un Renault Megane R.S. de nouă generaţie are sub capotă un motor turbo de 1.8 litri, care produce 280 CP şi 380 Nm. În baza informaţiilor oficiale, cu ajutorul unei cutii de viteze manuale cu şase trepte, acceleraţia 0-100 de km/h o face în 5.8 secunde, iar viteza maximă este limitată la 255 km/h;
  • un SEAT Leon Cupra R (model făcut în ediţie limitată la doar 799 de exemplare, 499 dintre care cu o cutie manuală cu şase trepte) dispune de un motor turbo TSI de 2.0 litri şi cu patru cilindri, care produce 310 de CP şi 380 Nm de cuplu. Acceleraţia 0-100 km/h o poate face în 5.8 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/h;
  • un Peugeot 308 GTi are un benzinar turbo de 1.6 litri care produce 270 de CP şi 330 Nm, cuplat la o cutie mecanică cu şase trepte. Acceleraţia de la 0-100 de km/h o face în doar şase secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 de km/h;
  • un Hyundai i30 N este propulsat de un benzinar turbo T-GDI cu un volum de 2.0 litri, care produce 250 de CP şi 352 Nm de cuplu, fiind cuplat la o transmisie manuală în şase rapoarte. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 6.4 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 250 de km/h.

Amintim că în Europa, noua generație Ford Focus ST va începe să fie vândută din această vară. Prețurile în Germania pornesc de la 31.900 de euro pentru un hatchback diesel şi variază până la minim 34.100 de euro pentru un break alimentat cu benzină.

Din această toamnă, ambele maşini doar cu motoare pe benzină vor putea fi comandate alternativ cu o cutie de viteze automată în şapte trepte.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/