(video) Noul Ford Maverick Lobo – cea mai scumpă versiune a modelului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Inspirat de perioada pickup-urilor coborâte, care s-a manifestat de la mijlocul anilor 1980 până la începutul anilor 2000 și de clienții care își personalizau mașinile pentru performanță, noul Ford Maverick Lobo este o nouă pânză pentru construcțiile moderne de pickup-uri stradale.

Lobo este versiunea cu performanțe de stradă a lui Maverick facelift – care completează capacitatea off-road a lui Maverick Tremor și eficiența lui Maverick Hybrid.

Când Josh Blundo, designerul Maverick, s-a alăturat Ford în 2019, a văzut un model în lut al lui Maverick și a observat potențialul său. A început să-l modifice ca și cum ar fi fost al său: un widebody, aripi, splitter frontal și jante custom. Ideea sa a inspirat un proiect special realizată de Tucci Hot Rods, care a atras laude la expoziția SEMA din 2021.

După această primire din partea publicului, Blundo și echipa sa au primit undă verde și au început proiectarea versiunii Lobo. În același timp, ingineri precum Keith Daugherty au început să ajusteze arcurile și suspensia și să testeze componente de la alte vehicule Ford orientate spre performanță pentru a ajuta la crearea unui pickup autentic de performanță pe șosea.

Rezultatul acestei colaborări este Maverick Lobo cu o gardă la sol coborâtă și o suspensie adaptată pentru asfalt, cât și un motor testat la standardele Built Ford Tough. Toate susținute de o garanție din fabrică.

Caracteristici cheie:

  • Maverick Lobo este propulsat fără alternativă de un benzinar turbo EcoBoost de 2.0 litri (241 CP/373 Nm). Tracțiunea este integrală, însă cutia de viteze este exclusivă – Quick Shift transmission cu șapte trepte.
  • Garda la sol este redusă cu aproape 13 mm pe puntea frontală și cu 28.5 mm pe puntea posterioară. Înălțimea acoperișului este cu 20 mm mai mică.
  • Direcția reglată în funcție de performanțe îl face să se conducă mai mult ca o mașină de performanță.
  • Mai oferă vectorizare de cuplu prin unitatea de tracțiune spate cu dublu ambreiaj (luată de pe Bronco Sport). Dar și frâne mai mari, mai performante, cu etriere frontale cu două pistoane (luate de la Focus ST).
  • Inspirat de drift și autocross, există și un nou mod de condus Lobo, care îmbunătățește performanța în viraje, aderența și stabilitatea, ajutând la minimizarea subvirajului. Modul Lobo este recomandat de folosit numai pe circuite, deoarece activează vectorizarea cuplului și reduce capacitatea sistemului de control al stabilității.
  • Sistemul de răcire al mașinii a devenit mai performant. Acesta utilizează radiatorul și ventilatorul mai mari din pachetul de remorcare 4K și un răcitor de ulei pentru transmisie.
  • Designul păstrează estetica Maverick într-o interpretare ușor diferită. O parte frontală unică, bară de protecție spate vopsită și mulurile de protecție contrastează cu un acoperiș vopsit în negru și jante negre de 19 inchi.
  • La interior există cusături cu accente Grabber Blue și Electric Lime, o supraimprimare inspirată din graffiti pe scaune și denumirea Lobo în relief pe scaunele negre.

Maverick Lobo vine în două configurații: standard și high

  • Configurația standard vine cu tot ceea ce este descris mai sus.
  • High adaugă alte elemente de confort precum volan și scaune încălzite, Ford Co-Pilot360 2.0, camere la 360 de grade, protecții de benă cu pulverizare, plafon cu trapă și, începând cu începutul anului 2025, Pro Trailer Hitch Assist și Pro Trailer Backup Assist.

Comenzile pot fi deja înregistrate, iar livrările vor demara de la începutul anului 2025. Preț de start – 40.495 dolari.

Modificările făcute și specificațiile în detalii

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise