(video) Premieră europeană: Noul Ford Focus ST Edition

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford a anunțat astăzi noul Ford Focus ST Edition, un model dezvoltat de echipa Ford Performance, destinat utilizării pe circuit, dar polivalent pentru întreaga familie. Cu alte cuvinte, poate fi utilizat și pe drumurile publice.

Conceput pentru a recompensa pe circuit șoferii entuziaști cu răspunsul tipic unei mașini de competiție, Focus ST Edition propune cel mai ridicat nivel de performanță de până acum.

Caracteristici cheie:

  • Este disponibil exclusiv în configurație hatchback cu cinci uși și cutie de viteze manuală cu șase trepte. Sub capotă este un benzinar EcoBoost de 2.3 litri cu un turbocompresor twin-scroll cu inerție redusă. Generează 280 CP la 5500 rpm și 420 Nm la 3000 rpm. Este capabil de 0-100 km/h în 5.7 secunde și o viteză maximă de 250 km/h.
  • Suspensia reglabilă a modelului Ford Focus ST Edition este livrată cu o configurație dezvoltată de Ford Performance, testată pe scară largă în Europa, inclusiv pe Nürburgring Nordschleife din Germania.
    • Mașina va fi livrată cu un document tehnic care oferă setările recomandate ale suspensiei pentru o varietate de condiții de conducere – inclusiv setări specifice pentru Nordschleife.
    • Sistemul de suspensie este produs de specialiștii în motorsport KW Automotive. Dispune de carcase de amortizoare din oțel inoxidabil și arcuri ce permit o gardă la sol cu 10 mm mai mică în comparație cu un Focus ST standard.
    • Clientul are la dispoziție posibilitatea de a regla suplimentar garda la sol cu 20 mm.
    • Rata de amortizare este cu peste 50% mai mare în comparație cu Focus ST standard!

Vezi și: (video) Cel mai nou Ford Focus ST se oferă acum la comandă cu un Track Pack

  • Jantele din aliaj ușor, de 19 inchi, au o greutate mai mică cu 10% în comparație cu jantele normale. Ele sunt construite folosind un proces care compactează aliajul de aluminiu (un proces specific pentru componentele din industria aerospațială) pentru a crește rezistența la șocuri, utilizând în același timp mai puțin material.
    • Greutatea redusă a roților permite schimbarea mai rapidă a direcției și ajută anvelopele Pirelli P Zero Corsa de înaltă performanță să atingă un nivel de tracțiune mai ridicat pentru accelerații mai rapide, frânări mai scurte și viteze mai ridicate în viraje.
    • Frânele frontale Brembo asigură frânare puternică și consecventă tur după tur.
  • Toate mașinile vor fi oferite în culoarea Azura Blue, exclusivă pentru gama Focus ST. Pentru contrast se aplică finisaje negre lucioase pentru jante, plafon, spoiler spate și difuzor, oglinzi retrovizoare și emblema ST. În habitaclu există cusături Motion Blue pentru scaunele Ford Performance, volan, schimbătorul de viteze și alte elemente ale consolei centrale.
  • Focus ST Edition oferă standard pachetele de opțiuni pentru care clienții Focus ST optează cel mai des:
    • Pachetul de asistență pentru șofer include Adaptive Cruise Control cu recunoașterea limitelor de viteză și menținerea pe centrul benzii de rulare, un sistem conceput pentru a face condusul pe autostradă mai puțin solicitant, plus sistemul de informare a unghiului mort, completat de Cross Traffic Alert.
    • Dispune de un sistem audio premium B&O de 675 W cu 10 difuzoare și un subwoofer.
    • Iar pachetul standard de iarnă include un volan încălzit și un parbriz încălzit Quickclear.

Ford Focus ST Edition se alătură gamei existente Focus ST, disponibilă în caroserii hatchback și break. Mașina poate fi comandată și în România, prețul de start fiind de 39.950 euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise