(video) Noul împărat al Japoniei a fost văzut deplasându-se într-o Toyota unică

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) La 19 noiembrie 2018, Agenția Imperială a anunțat o solicitare de ofertă pentru o mașină de paradă decapotabilă pentru ceremonia de încoronare a lui Naruhito din 22 octombrie 2019, care a fost amânată până la 10 noiembrie 2019 din cauza taifunului Hagibis. Parada a fost numită în mod tradițional Shukuga Onretsu no Gi. Anterior, singura mașină de paradă folosită de Agenția Imperială a fost o decapotabilă Rolls Royce Corniche din 1990, care s-a dovedit a fi prea veche și care avea nevoie de reparații pentru a ajunge la funcționalitate.

Agenția Imperială și-a exprimat dorința ca un producător japonez de automobile să furnizeze un vehicul construit special pentru acest eveniment și a lansat o cerere oficială. La 17 ianuarie 2019, s-a anunțat că o Toyota Century, modificată conform specificațiilor împăratului, va fi furnizat în formă decapotabilă. La 19 septembrie 2019 au apărut primele imagini ale acestei maşini personalizate, transformată dintr-un sedan într-o decapotabilă cu patru portiere. Se ştie că se deosebeşte doar prin lipsa acoperişului şi o banchetă posterioară cu patru centimetri mai înaltă decât în sedan, pentru ca spectatorii să poată vedea mai bine cuplul imperial.


Dacă urmăriţi ştirile, înseamnă că ştiţi deja că Japonia are un nou împărat. Prinţul Naruhito în vârstă de 59 de ani i-a ocupat locul tatălui său acum câteva ore.

Şi dacă poate vă întrebaţi ce legătură are acest subiect cu ceea ce facem zilnic, atunci aflaţi că ne-a interesat maşina unică a suveranului, folosită pentru deplasări şi văzută anterior poate o singură dată.

Vezi şi: (foto/video) In memoriam: Maşinile regretatului Rege Mihai I al României

Potrivit informaţiilor este vorba despre o Toyota Century de a doua generaţie, o maşină de lux disponibilă exclusiv în Japonia, însă modificată la mai multe capitole. Mai exact acest one-off se numeşte Toyota Century Royal Imperial Processional Car, a fost comandată în anul 2006 de către Casa Regală a Japoniei şi a mai fost construită în alte trei exemplare, în loc de cinci în total, datorită costului individual pentru fiecare – minim 500.000 de dolari.

Casa Regală o foloseşte pe cea numită Empress 1. O alta a fost construită în 2008 sub forma unei maşini pentru ceremonii funerare cu ocazia decesului prinţului Mikasa şi a fost botezată Empress 2. Empress 3 şi Empress 5 (o maşină cu cifra 4 nu există pentru că este considerată una cu ghinion) sunt folosite cu ocazii speciale de Ministerul de Externe local şi mai au echipamente de securitate adiţionale.

Vezi şi: Familia regală din Arabia Saudită a comandat un sedan Rolls-Royce special (foto)

Revenind la maşina regală, aceasta se remarcă în primul rând printr-un ampatament extins semnificativ şi o înălţime mai mare pentru ca în habitaclu să poată circula cel mult şase pasageri pe trei rânduri de scaune. Respectiv, a fost mărită şi lungimea totală a automobilului, care este de 6.155 mm, iar în partea posterioară s-a mai făcut loc de nişte geamuri suplimentare.

Noi sunt şi portierele posterioare. Acestea se deschid contra direcţiei de mişcare, la fel ca pe un Rolls-Royce. Maşina se mai deosebeşte de una obişnuită printr-o grilă de radiator fără secţiuni cromate, dar şi de un suport pentru drapele poziţionat pe centrul capotei. Această versiune specială mai include o tapiţerie cu lână naturală, trepte din granit pe praguri şi un tavan acoperit cu hârtie de orez, în timp ce compartimentul pasagerilor din faţă este tapiţat cu piele. Greutatea-i de aproximativ trei tone confirmă faptul că automobilul dispune de o serie de măsuri de securitate nedivulgate.

Încă o caracteristică unică, potrivit presei occidentale, este un acoperiş care se deschide. Cum şi în ce mod, ar fi o trapă prin care se poate ieşi şi sta în picioare sau o altă soluţie, deocamdată nu se cunoaşte exact.

Sub capotă are un motor V12 de 5.0 litri, care produce 280 de CP şi 460 Nm de cuplu la 4.000 de rpm. Cutia de viteze este una automată cu şase trepte, iar suspensia una pneumatică.

FOTO: wsj.net
FOTO: nationmultimedia.com

Vezi şi: (video) Maşina de serviciu exclusivă pe care o foloseşte şeful Toyota. Are şi un şofer personal

Abdicarea împăratului de pe Tronul Crizantemei este prima astfel de acțiune înregistrată în ultimele două secole în Japonia. Fiul său, Naruhito, a urcat pe tron, miercuri, 1 mai, iar succesiunea imperială va însemna începutul unei noi ere (numită Reiwa) pentru țara cu cea mai veche monarhie din lume.

În vârstă de 85 de ani, Akihito, tatăl noului împărat al Japoniei, a abdicat marți din cauza vârstei înaintate și a sănătății precare, fiind primul împărat japonez care face acest gest după mai bine de două secole. Într-o ţară puternic afectată de îmbătrânirea populaţiei, toată lumea aşteaptă ca noul cuplu imperial, şcolit în Anglia, să aducă un nou suflu monarhiei vechi de peste două mii de ani.

Vezi şi: (video) Cultură şi la cel mai înalt nivel. Vezi cum se deplasează coloana oficială a premierului Japoniei

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/