(video) Noul KIA Stinger GT a fost comparat cu Porsche Panamera și BMW Seria 6 Gran Coupe

Noul KIA Stinger GT a reuşit să-i impresioneze pe mai mulţi jurnalişti auto chiar de la momentul lansării, însă după ce modelul sport a ajuns în sfârşit pe piaţă speranţele unora dintre ei s-au adeverit.

Cel mai rapid fastback KIA a fost comparat cu Porsche Panamera și BMW Seria 6 Gran Coupe în patru discipline: accelerația de la zero până la 96 km/h, trecerea curbelor cu viteză mare, proba traseului şerpuit și timpul în care a parcurs un tur pe o pistă.

În cadrul testelor a participat versiunea lui Stinger cu un motor V6 bi-turbo de 3.3 litri care generează 370 CP și are opţional un diferențial spate. Conform specificațiilor oficiale, o astfel de mașină accelerează până la 100 km/h în 4.9 secunde.

Fiind pusă să concureze cu un Porsche Panamera 3.0 V6 și un BMW 640i Gran Coupe, modelul sud-coreean a fost capabil să întreacă “nemţii”, accelerând de la 0 până la 96 km/h în 4.6 secunde.

Vezi şi: Cel mai puternic fastback KIA a început să fie produs la aproape 1300 de km distanţă de Chişinău

În competiția de trecere a curbelor în mare viteză modelul KIA a reușit să atingă un nivel mai ridicat de supraîncărcare laterală, iar trecând traseul şerpuit a dezvoltat o viteză de 101 km/h, poziționându-se pe locul al doilea după Porsche Panamera.

Stinger a parcurs un tur al pistei în 45.7 secunde, iar Porsche Panamera cu 0.016 secunde mai lent și BMW 640i GC cu două secunde.

La testele organizate de KIA au participat piloții seriei americane Sports Car Club of America (SCCA): Gary Thomason, George Doganis și Ken Motonishi.

Vezi detalii despre concurentul lui Stinger: (foto/video) Premieră în Coreea de Sud: Noul Genesis G70

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/