(video) Noul MINI Cooper se alege cu primele motoare termice

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În cadrul noii familii de modele, MINI desemnează nivelurile de performanţă ale motoarelor sale pe benzină pentru Cooper folosind litera C şi, pentru modelul cu performanţă crescută, litera S.

Portofoliul de sisteme de propulsie al noului MINI cu 3 uşi este completat astfel de două motoare pe benzină eficiente, cu trei şi patru cilindri, care vor exista pe lângă varianta electrică.

Caracteristici cheie:

  • Cu un design purist şi o siluetă compactă, MINI Cooper este întruchiparea ideii de bază a mărcii: plăcere maximă de a conduce cu o amprentă ecologică minimă. Minimalismul contemporan al noului design caracterizează suprafeţele clare ale caroseriei. Consolele scurte şi capota scurtă contrastează cu ampatamentul lung, oferind automobilului proporţiile tipice MINI.
    • În faţă, noua grilă octogonală cu contururile sale filigranate defineşte şi mai mult faţa caracteristică a MINI Cooper. Cel mai mic senzor radar al BMW Group de până acum este poziţionat pe suportul orizontal dintre prizele de aer. În total, 12 senzori cu ultrasunete susţin sistemele de asistare a condusului şi măresc siguranţa la conducere.
    • Luminile LED de zi orizontale subliniază noul aspect în setarea standard. Aspectul atractiv este îmbunătăţit şi mai mult de posibilitatea de a alege între trei semnături luminoase pentru luminile de zi ale farurilor LED MINI şi pentru stopurile cu funcţie matrix. Toate cele trei semnături luminoase selectabile prezintă şi o animaţie special orchestrată de bun venit sau de rămas bun.
    • Echipările Essential, Classic, Favored şi JCW oferă o gamă largă de opţiuni de personalizare. În funcţie de echipare, noile MINI Cooper C şi MINI Cooper S sunt disponibile cu diferite culori exterioare, jante şi ornamente interioare.
    • Culorile exterioare pot fi combinate cu una dintre cele patru culori de acoperiş şi creează o varietate de contraste. O opţiune exclusivă în combinaţie cu echiparea Favored este designul Spray-Tech al acoperişului Multitone distinctiv. Acesta are un gradient de trei culori.
    • Sunt disponibile modele noi, optimizate aerodinamic, pentru jantele din aluminiu, cu dimensiuni de la 16 la 18 inchi.
  • Designul interior elegant şi minimalist al MINI Cooper este inspirat de modelul clasicul Mini. Noul volan, afişajul OLED rotund şi bara de comenzi tipică MINI, precum şi tabloul de bord textil în două tonuri creează un sentiment de spaţiu în cockpit. Liniile clare sunt semnul distinctiv al interiorului modern cu spaţiul său generos.
    • Acoperişul panoramic din sticlă contribuie la atmosfera luminoasă şi prietenoasă.
    • Prin rabatarea banchetei în raport 60:40, portbagajul poate fi extins flexibil de la 210 litri pentru a oferi un volum de până la 800 de litri.
    • Cele mai importante funcţii de condus (frâna de parcare, selectorul de viteze, butonul de pornire/oprire, comutarea modului Experience, controlul volumului) sunt direct accesibile prin intermediul barei de comenzi distinctă. Selectorul de viteze din consola centrală face loc noului spaţiu de încărcare wireless 2.0 pentru telefoane.
    • MINI Interaction Unit a fost mutată mai aproape de conducător în cockpitul MINI Cooper. Diametrul ecranului OLED subţire fabricat de Samsung, de înaltă rezoluţie, cu margine de sticlă de înaltă calitate este de 240 mm. Logica sa de funcţionare este similară cu cea a unui smartphone şi poate fi operată intuitiv prin atingere.
    • Informaţiile relevante despre automobil, cum ar fi viteza şi consumul de combustibil, sunt afişate în partea de sus a ecranului. În meniul principal, funcţiile sunt aranjate orizontal ca widgeturi şi pot fi selectate prin glisare şi atingere. În zona inferioară a afişajului OLED, elementele de meniu Navigaţie, Media, Telefon şi Climă pot fi selectate direct în orice moment.
    • Spune “Hey MINI” pentru a activa Asistentul Personal Inteligent (IPA) MINI pe afişajul OLED. O vizualizare 3D apare apoi sub forma unui avatar sub forma unui automobil sau a companionului digital MINI “Spike”. Interacţionând cu MINI IPA, conducătorul îşi poate folosi vocea pentru a controla o gamă largă de opţiuni precum navigaţia, telefonia, divertismentul şi alte funcţii ale automobilului.
  • Ca parte a modurilor MINI Experience opţionale, două proiectoare iluminează diferite elemente grafice pe tabloul de bord. Interacţiunea dintre designul interfeţei grafice, iluminarea ambientală şi designul sonor schimbă aspectul cockpitului şi deschide noi posibilităţi de personalizare a MINI Cooper.
    • Fiecare mod are propriul fundal dinamic şi poate fi selectat în funcţie de preferinţele personale ale conducătorului. În modul Personal, o fotografie proprie poate fi setată ca fundal de afişare prin aplicaţia MINI. Culorile dominante ale fotografiei se extind apoi pe suprafeţele textile ale tabloului de bord şi ale panourilor uşilor sub formă de grafică iluminată.
  • Cu o putere de 204 CP și un cuplu maxim de 300 Nm, motorul cu patru cilindri de pe MINI Cooper S îl propulsează de la 0 la 100 km/h în 6.6 secunde. Motorul în trei cilindri, cu 156 CP și 230 Nm de pe Cooper C îl ajută să facă sprintul în 7.7 secunde.
    • Compacta este echipată cu un sistem de suspensie şi amortizare conceput pentru manevrabilitate agilă. Iar direcţia precisă tipică MINI combinată cu frâne puternice asigură un nivel ridicat de plăcere a condusului, siguranţă şi confort.
  • Noul MINI Cooper oferă numeroase sisteme de asistare a condusului pentru plăcerea de a conduce în siguranţă şi confortabil.
    • Standard, funcţia Safe Exit monitorizează zona din jurul automobilului parcat şi avertizează de apropierea altor participanţi din trafic înainte ca uşa să fie deschisă. Funcţia nu numai că întârzie deblocarea uşilor, dar foloseşte şi semnale luminoase în afara automobilului pentru a avertiza despre o posibilă coliziune.
    • Pe drum, pachetul MINI Navigation oferă opţional hărţi cu reprezentare 3D şi Augmented View, afişează situaţia curentă a traficului, despre disponibilitatea benzinăriilor, inclusiv preţuri şi multe altele.
    • Funcţiile de asistenţă bazate pe cameră şi radar sporesc siguranţa prin sprijinirea direcţiei şi a menţinerii benzii, ca parte a pachetului complet Driving Assistant Plus. Controlul automat al vitezei şi distanţei face condusul în oraş şi mai confortabil.
    • Funcţia inovatoare MINI Digital Key Plus transformă smartphone-ul în cheia automobilului prin intermediul aplicaţiei MINI. Animaţia de bun venit a luminilor faţă şi spate începe imediat ce conducătorul se află la mai puţin de trei metri distanţă; uşile sunt deblocate atunci când conducătorul se află la o distanţă mai mică de un metru şi jumătate. Cheia digitală poate fi transferată digital către diferiţi utilizatori, pentru a putea accesa şi utiliza imediat maşina fără probleme.

Noua generație MINI Cooper este valabilă de comandat și în țara nostră, însă prețurile pentru motorizările sus enunțate nu au fost formate deocamdată.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise