(video) Noul Polestar 5 ar putea folosi și baterii custom de la StoreDot. Avantajele sunt clare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Polestar și StoreDot, un startup din Israel care a atins un progres notabil în domeniu, au demonstrat cu succes, pentru prima dată, implementarea tehnologiei StoreDot Extreme Fast Charging (XFC) într-un automobil.

Pentru teste a servit un prototip de Polestar 5 care a fost încărcat 10-80% în doar 10 minute. S-a înregistrat o rată de încărcare constantă de minimum 310 kW și s-a ajuns la peste 370 kW la final.

Această demonstrație în premieră mondială a unei încărcări extrem de rapide s-a făcut folosind celule cu dominantă de siliciu într-un vehicul care poate fi condus, mai degrabă decât celule individuale într-un mediu de laborator

Pachetul de baterii de 77 kWh a fost realizat la comandă specială și poate fi mărit până la cel puțin 100 kWh. Pachetul ar putea adăuga 320 km de autonomie unui electromobil de dimensiuni medii în doar 10 minute.

Acest test a fost conceput pentru a demonstra dovada de concept pentru tehnologia bateriei XFC. Aceasta ar putea fi aplicată pe viitoarele vehicule Polestar!

„Timpul este unul dintre cele mai mari luxuri ale vieții și, în calitate de producător de mașini electrice de performanță de lux, trebuie să facem următorul pas pentru a aborda una dintre cele mai mari bariere în calea proprietății de vehicule electrice – anxietatea legată de încărcare. Cu această nouă tehnologie, în timpul călătoriilor mai lungi, atunci când șoferii se opresc, vor putea petrece mai puțin timp la încărcare și vor putea reveni pe șosea mai repede decât înainte. De fapt, acel timp de oprire va fi mai asemănător cu cel pe care îl experimentează în prezent cu o mașină pe benzină.”

Thomas Ingenlath, CEO al Polestar

Tehnologia revoluționară XFC de la StoreDot utilizează celule cu dominantă de siliciu cu o densitate de energie egală cu cea a celulelor NMC de ultimă generație. Important este că nu necesită sisteme de răcire specializate în vehicul.

Modulele bateriei experimentale XFC au o funcție structurală care îmbunătățește proprietățile mecanice și capacitatea de răcire, menținând sau reducând în același timp nivelurile de greutate. Iar reciclabilitatea și capacitatea de întreținere ridicată sunt, de asemenea, primordiale în proiectarea pachetului.

Testul mai dovedește că tehnologia XFC funcționează cu infrastructura de încărcare DC de astăzi. Și datorită vitezelor de încărcare consistente oferite, cu un încărcător adecvat, consumatorii ar putea opri când au un nivel de 50% în baterie, iar după cinci minute să plece cu peste 80%.

Premiera noului Polestar 5 se apropie.

Cmentariile sunt închise