(video) Noul Renault 4 E-Tech electric – primele imagini și detalii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Renault 4 din 1961 a revoluționat piața auto și a devenit emblematic. A fost primul model Renault dedicat familiei cu tracțiune față și nu avea tunel de transmisie, ceea ce făcea ca podeaua să fie plată.

A devenit prin excelență mașina spațioasă și plină de resurse pentru a fi condusă atât prin oraș și prin întreaga țară, în timpul săptămânii, cât și în weekend, la serviciu și în vacanțe. A fost o mașină pentru timpul și locul ei și s-a încadrat perfect într-o societate în schimbare.

Și a înregistrat succes peste noapte: a devenit un model ales în peste 100 de țări, Renault continuând să producă peste 8 milioane de unități Renault 4.

Noul Renault 4 E-Tech electric este la fel de versatil ca predecesorul său. Și, precum el, potrivit pentru vremea sa: complet electric și cu design carismatic și modern. Are o lungime de 4.14 metri și este partenerul perfect pentru Renault 5 (3.92 metri lungime), completând segmentul B electric.

Folosește aceeași platformă AmpR Small, are o bază proiectată pentru a oferi cel mai bun spațiu interior din clasă, dar și agilitate și confort fără compromisuri.

Grila frontală

Grila alungită are o margine precisă, luminoasă, care înconjoară farurile rotunde LED poziționate la fiecare extremitate. Renault 4 E-Tech electric este primul vehicul Renault care are logo-ul iluminat din spate în centrul grilei frontale – fapt care amintește de predecesorul său din anii 1960, dar acum are o alură tehnologică, modernă și originală.

Cifra 4

Un 4 emblematic și lucios dispus pe hayon redă numele modelului.

Lumini spate 

Mulți își amintesc de stopurile verticale în trei părți și sub formă de capsulă. Sunt încă acolo și tot în poziție verticală, dar tehnologizate și reînnoite conform tendințelor estetice contemporane. Acestea subliniază personalitatea distinctivă a lui Renault 4 E-Tech electric, iar conturul negru strălucitor îi adaugă o notă de rafinament și sofisticare la nivel vizual. 

Geam lateral

Renault 4 E-Tech electric are aceleași geamuri trapezoidale laterale poziționate cu precizie deasupra roților din spate – unul dintre semnele distinctive recunoscute imediat pe Renault 4 original – asigură extinderea suprafețelor laterale vitrate. 

Praguri sculptate pe portiere 

Amintind de detaliile din plastic de pe generațiile ulterioare de 4L, portierele laterale ale Renault 4 E-Tech electric au trei linii paralele embosate care se întind de-a lungul caroseriei. Dimensiunea lor este potrivită tocmai pentru a pune în evidență mașina. 

Aripi 

Un autocolant care se întinde de la părțile laterale ale parbrizului până la pasajele de deasupra roților redau caracteristice originalului Renault 4. 

Eleron

Elementul de la finalul plafonului ce face trimitere la originalul Renault 4 este de neratat. Adaugă o notă aerodinamică siluetei mașinii.

Hayon 

Unghiul hayonului, care se termină într-un prag de încărcare extrem de coborât, este unul dintre semnele distinctive ale Renault 4 E-Tech electric. 

Spoilere

Barele de protecție cromate din anii 1960 și tampoanele de cauciuc au dispărut, iar acum spoilerele față și spate vin cu supra elemente verticale, ca tribut pentru Renault 4 original. 

Plafon retractabil din material textil*

Puteți călători cu vântul în păr în unele versiuni ale Renault 4 E-Tech electric – precum în unele dintre spinoff-urile originalului. Plafonul din material textil se deschide larg, iar sentimentul de libertate este de neegalat.  

*disponibil în funcție de țara de comercializare

Noul Renault 4 E-Tech electric va fi fabricat în Maubeuge (Franța) și va ajunge în showroomuri în 2025. Dezvăluirea oficială este programată pe 14 octombrie la Salonul Auto de la Paris.

Modelul s-ar putea alege în perspectivă cu o versiune off-road: (video) Paris 2022: Premieră – Noul show car Renault 4EVER Trophy arată un viitor model de serie

R4 R Pass pentru a sări peste coadă

Clienții Renault 4 E-Tech electric vor putea opta pentru aceeași procedură rapidă de comandă și livrare ca și cumpărătorii de Renault 5 E-Tech electric. Posesorii de R4 R Pass își pot comanda mașina în reprezentanțele rețelei Renault cu 15 zile înaintea publicului larg. Cumpărătorii care comandă în timpul acestei ferestre exclusive vor beneficia de prioritate la producție și livrare.

Tichetul R4 R Pass va fi disponibil la prețul de 150 de euro pe www.renault.fr/r4 începând cu 1 octombrie 2024 în Franța, Germania, Italia, Spania, Belgia, Țările de Jos și Regatul Unit. Deținătorii R4 R Pass se vor bucura de o serie de alte avantaje, inclusiv miniaturi trimise direct la domiciliu și invitații la evenimente rezervate membrilor.

R4 R Pass și aplicația wt4 (care și-a schimbat numele cu această ocazie) vor da, de asemenea, dreptul deținătorilor la o selecție de actualizări exclusive privind Renault 4 E-Tech electric înainte de lansarea lor oficială.

Cmentariile sunt închise