Pentru conducerea cu 417 km/h, omul de afaceri Radim Passer riscă până la doi ani de închisoare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Parchetul din oraşul german Stendal, landul Saxonia-Anhalt, a deschis luni o anchetă împotriva miliardarului ceh Radim Passer care s-a filmat în timp ce conducea cu viteza de 417 km/h pe o autostradă în Germania, scrie idnes.cz.

FOTO: Yan Renelt, MF DNES

În Germania, este “recomandat” să nu se depăşească viteza de 130 km/h pe autostradă, deşi există porţiuni pe care nu sunt valabile niciun fel de limite. Însă miliardarul ceh Radim Passer a depăşit cu mult această viteză recomandată şi s-a filmat, în cursul anului 2021, mergând cu 417 km/h la volanul unui autoturism Bugatti Chiron, în timpul zilei pe autostrada dintre Berlin şi Hanovra.

El a postat încă un videoclip pe canalul său de YouTube la începutul lui 2022, de tip on-board, explicând că “mulţi oameni (ne-au) cerut să distribuim imagini needitate” cu atingerea vitezei maxime a modelului Chiron.

După o reacţie acidă din partea Ministerului local al Transporturilor, pe fir a intrat recent și poliția din landul Saxonia-Anhalt. Oamenii legii suspectează că ar putea fi vorba despre o cursă ilegală de mașini, iar un dosar a fost înaintat deja procurorilor.

Procuratura a înregistrat cazul şi va începe în cel mai scurt timp toate procedurile, imediat ce va primi toate documentele, a declarat ieri un purtător de cuvânt al biroului. Acest lucru s-ar putea întâmpla în această săptămână.

Conform legislației germane, astfel de curse se pedepsesc chiar dacă șoferul se întrece singur și se mișcă cu o viteză neadaptată și pune în pericol grosolan și nesăbuit traficul pentru a atinge cea mai mare viteză posibilă. Dar faptele omului de afaceri încă nu au fost revizuite în detaliu, a subliniat un purtător de cuvânt al reclamanților.

Dacă va fi găsit vinovat, miliardarul Radim Passer riscă până la doi ani de închisoare sau o amendă penală.

Cmentariile sunt închise