(video) Noul Stelato S9 a fost lansat drept killer pentru Mercedes-Benz EQS și altele de genul

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Harmony Intelligent Mobility Alliance (HIMA) a organizat o prezentare de lansare a noii mărci Stelato. Aceasta este rezultatul colaborării între Huawei și BAIC BJEV. Primul produs al Stelato este sedanul premium S9, un model care va pune mari piedici în vânzările de Mercedes-Benz EQS, Audi e-tron GT, BMW i7 și altele în China.

De notat că modelele menționate au în China un preț de start, echivalentul a 113.000 euro (333 CP), 128.200 euro (530 CP) și 121.652 euro (455 CP).

Caracteristici cheie:

Exterior

  • În cadrul mărcii Stelato, Huawei contribuie cu software și componente esențiale, în timp ce BAIC supraveghează platforma și producția.
  • Stelato S9 continuă limbajul de design implementate pe modele precum Luxeed S7 și AITO M9. Acesta prezintă linii minimaliste și o bandă luminoasă distinctivă pe toată lățimea. Farurile rotunjite cu ”diamante” (Matrix adaptive) și coeficientul de rezistență aerodinamică de numai 0.193 Cd evidențiază îmbinarea sa de stil și aerodinamică.
    • Pentru comparație, un Xiaomi SU7 are 0.195 Cd, iar un Mercedes EQS Sedan – 0.20 Cd.
  • Măsoară noutatea 5160 x 1987 x 1486 și are un ampatament de 3050 mm. EQS are până la 5265 x 1926 x 1513 x 3210 mm.
  • S9 are o linie netedă a acoperișului și portiere cu soft close, fără rame la geamurile duble. Oglinzile laterale pot fi înlocuite de camere inteligente care sporesc vizibilitatea. Acestea sunt multi reglabile, motiv pentru care unghiurile moarte sunt reduse cu 60%.
  • Stopuri conectate cu o bandă luminoasă și un hayon cu un ”ducktail” integrat disting designul sofisticat al posteriorului. Jantele măsoară 20 sau 21 inchi. Volumul portbagajului – 378 litri. Există și un frunk de 38 litri.

Interior

  • Stelato S9 are un panou de bord digital de 12.3 inchi și un ecran tactil central de 15.6 inchi, toate amplasate într-un aspect modern, orizontal.
  • Caracteristici precum încărcarea wireless de 50 W (trei în total), integrare de tablete posterioare și sistemul avansat HarmonyOS 4 îmbunătățesc experiența de condus. Nu sunt lipsiți de porturi USB-C de 66 W și încărcare wireless nici pasagerii din spate.
  • Scaunele multi-reglabile, cu funcție zero-gravity, sunt tapițate cu piele Nappa. Toate oferă standard funcții de încălzire, ventilație și masaj.
  • Pasagerii din spate se pot bucura de filme pe o tabletă Huawei de 13.2 inchi sau pe o suprafață de proiecție de 32 inchi care coboară din tavan. Proiectorul de imagine se găsește între scaunele posterioare.
  • Sistemul audio Huawei Sound Superior are o putere totală de 2080 W (23 + 2 difuzoare în tetiere). Există și un frigider cu funcție de încălzire.

Sub caroserie

  • Noul S9 este construit pe baza platformei de 800V – Huawei Turing. Este disponibil cu un motor (310 CP) sau două (530 CP). Varianta cu AWD poate realiza 0-100 km/h în 3.9 secunde.
  • Ambele motorizări se oferă cu o baterie de 100 kWh. Autonomia maximă se ridică la 816 km (CLTC). Bateria suportă încărcare rapidă (200 km autonomie în cinci minute de încărcare sau 30-80% în 15 minute).
  • S9 dispune standard de suspensie pneumatică și control adaptiv al amortizării CDC. Garda la sol se ajustează automat într-un inteval de 50 mm. Iar modurile de condus ale mașinii ajustează performanțele, modul confort oferind un condus rafinat, iar modul sport îmbunătățind reacția și stabilitatea.

Asistență avansată căutată de clienți

  • Datorită platformei, Stelato S9 este primul automobil cu suita Huawei ADS 3.0. Sistemul dispune de end-to-end human-like driving intelligence, care gestionează condiții rutiere complexe. Actualizat cu rețeaua neuronală de percepție GOD, complexul trece de la recunoașterea obiectelor la înțelegerea scenei.
    • Sistemul Huawei ADS 3.0 integrează și tehnologii avansate de asistență, inclusiv evitarea coliziunilor, frânarea adaptivă, parcarea autonomă, etc.
    • Huawei ADS 3.0 introduce și sistemul de evitare a coliziunilor în caz de încurcare a pedalelor, dar și sistemul de frânare de urgență adaptivă (AEB) în funcție de condițiile drumului.
    • S9 dispune, de asemenea, de un LiDAR cu 192 de linii, cu o rază de detecție de până la 250 de metri, îmbunătățind capacitățile de percepție. În plus, acesta suportă funcții complete de conducere autonomă și parcare automată.
    • Modelele Aito și Luxeed de sub umbrela HIMA vor primi actualizarea ADS 3.0 începând cu luna septembrie.

Stelato își dorește să vândă anual 120.000 de unități de S9. Prețurile anunțate în China: echivalentul a 51.250 – 57.660 euro. Aici poți vedea lista completă de dotări.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise