(video) Noul Luxeed S7 propune nu doar suspensie pneumatică și accelerație de supercar pentru nici 45000 de euro

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În noiembrie 2023 în China a apărut pe piață HIMA. Harmony Intelligent Mobility Alliance este un așa-numit collaboration automotive brand inițiat de gigantul tehnologic Huawei. Sub marca HIMA, Huawei participă la definirea produsului, design, marketing, experiența utilizatorului, controlul calității, oferă software și hardware inteligent, alături de canale de vânzări.

Membrii alianței includ la moment mărcile AITO (Seres Group), Luxeed (Chery), BAIC Motor și JAC Motors. În cadrul alianței, fiecare producător partener se va specializa în anumite categorii și clase de vehicule, iar gama de produse a fiecărui producător nu se va suprapune și toate vor fi combinate în cadrul soluției cuprinzătoare Huawei.

Apariția HIMA a fost precedată de câteva evenimente cheie. În decembrie 2021, Huawei a anunțat lansarea mărcii AITO și a dezvăluit primul său vehicul AITO M5, primul vehicul dezvoltat împreună cu Seres Group. Hardware-ul mașinii era bazat pe modelul Seres SF5. Ulterior, în iunie 2023, a achiziționat marca comercială AITO în limba chineză de la Seres Group.

În noiembrie 2023, Huawei a anunțat înființarea HIMA în cadrul prezentării noului Luxeed S7, primul model realizat în colaborare cu Chery. De notat că Huawei nu produce și nu va produce direct mașini!

Gigantul IT intenționează să înființeze centre auto independente HIMA pe piața chineză. Conform planului, va avea aproximativ 800 construite până în 2024 și intenționează să se extindă la 1.000 până în 2025 (cele AITO vor suferi un rebranding).

În paralel, va continua să facă afaceri după modelul standardizat de aprovizionare cu piese (oferă producătorilor auto piese și componente precum LiDAR, motoare electrice, camere, sisteme de management a energiei, etc) și după modelul Huawei Inside (livrează inteligență vehiculelor prin software și hardware, dar nu participă la design, dezvoltare și comercializare). Cu modelul HI lucrează în prezent brandurile Arcfox (de sub aripa BAIC) și AVATR (de sub aripa Changan).

După o astfel de introducere vă invităm să faceți cunoștință cu noul Luxeed S7:

Caracteristici cheie:

  • Măsoară 4.971 x 1.963 x 1.474 x 2.950 mm în lungime, lățime, înălțime și ampatament. Portierele îi sunt fără rame la geamuri, acoperișul de 2.6 m2 (este unul cu luneta) îi este format din două bucăți de sticlă izolatoare placată cu argint în două straturi de calitate aviatică (cu protecție 99.99% împotriva razelor UV și o rată de izolare termică de 98.3%), iar jantele de bază măsoară 20 inchi.
    • Are un coeficient de rezistență aerodinamică de 0.203 Cd – unul dintre cele mai bune din lume, poziționat între cele arătate de Mercedes-Benz EQS și Lucid Air.
    • În funcție de versiune și echipare, greutatea variază între 1.975 și 2.170 kg.
  • Interiorul cu două ecrane pe bord arată tipic mașinilor moderne chinezești. Printre soluțiile mai neobișnuite se numără un volan oval compact și două spații de depozitare în bord, în fața pasagerului.
    • Volumul pentru bagaje este de 420 de litri, iar sub podea mai există o nișă de 52 litri.
    • Monitorul din spatele volanului măsoară 12.3 inchi.
    • Scaunul șoferului are până la 16 niveluri de reglare pentru a se potrivi diferitelor forme ale corpului și posturilor de șezut. Suporturile sale laterale sunt reglate dinamic în viraje. Are încălzire, ventilație și masaj.
    • Scaunul din dreapta sa este reglabil în 18 direcții, are masaj în 10 puncte și vine cu ventilație/încălzire, plus modalitatea de a activa modul Zero Gravity. Suportul pentru picioare de 280 mm permite reglarea în patru direcții.
    • În spate, unghiul spătarului poate fi reglat în două poziții. Există ventilație și încălzire. Spațiul pentru picioare se ridică la 945 mm. Comenzile tactile pentru climă și scaune sunt integrate într-o centură neagră de pe portiere.
    • Sistemul audio HUAWEI SOUND cu tehnologie Super Spatial este format din 17 difuzoare, are un format de canale 7.1.4 și o putere de 1.000 W.
    • Există la bord și un purificator de aer cu ioni negativi.
  • Luxeed S7 este primul autoturism cu sistem multimedia bazat pe sistemul de operare Harmony OS4: are control vocal avansat, jocuri încorporate și o funcție de actualizare over-the-air. Se controlează pe un monitor de 15.6 inchi.
  • Modelul are la bază platforma E0X, pe care Chery a dezvoltat-o ​​pentru modelele scumpe electrificate. Greutatea sarcinii pe osii este de 50:50.
    • Suspensia este una cu brațe duble pe puntea frontală, cu un setup multi-link în spate, cu amortizoare și arcuri simple. Doar modelul de top are perne de aer și amortizoare cu amortizare variabilă CDC.
    • Șasiu inteligent din aliaj de aluminiu Huawei Touring poate scana suprafața drumului, iar sistemul dinamic de cuplu adaptiv și sistemul inteligent de control al caroseriei lucrează împreună pentru a face față cu calm diferitelor condiții de drum și situații de urgență în timpul conducerii dinamice.
    • Sistemul electric este unul de 800V, numit DriveOne și furnizat de Huawei. Acesta alimentează inclusiv sistemul de condus autonom Huawei ADS 2.0 (funcționează în toată China, pe modelul de bază nu are LiDAR), format dintr-un LiDAR montat pe acoperiș, 12 radare cu ultrasunete, trei radare milimetrice și 11 camere.
  • ”Sub capotă”:
    • Versiunile S7 Pro, S7 Max și S7 Max+ au un singur electromotor pe puntea din spate (292 CP). Pot realiza 0-100 km/h în 5.4 secunde.
    • În vârful gamei se află versiunea S7 Max RS (dezvoltat cu o echipă de ingineri germani), care dispune nu doar de tracțiune integrală asigurată de două motoare (496 CP), ci și de o suspensie reajustată, etriere Brembo și discuri de frână ventilate/perforate de tip FNC, jante forjate de 21 inchi, anvelope sport Michelin și un kit de caroserie (unele elemente din fibră de carbon).
      • Acest sedan de 2.170 kg poate realiza pe bune 0-100 km/h în 3.3 secunde (cu Launch Control). Viteza maximă este limitată la 210 km/h.
      • Tot el poate realiza oprirea 100-0 km/h în 33.5 metri și trece testul elanului la o viteză de 83.1 km/h!
    • Oferta de baterii este: 62 (550 km autonomie), 82 sau 100 kWh în funcție de versiune. Toate se pot reîncărca rapid (30-80% în 15 minute sau 215 km în cinci minute). Autonomia maximă declarată în ciclul CLTC se ridică la 855 km, iar consumul mixt este de 12.4 kWh la 100 km.
      • Bateriile sunt conectate la cloud și acest lucru permite analize a stării 24/7. Au trecut peste 150 de teste riguroase, iar unii indicatori depășesc cu mult cerințele standardului național.
      • CATL le furnizează. Chimia este LFP pentru cea mai mică, NMC ternară pentru cea de 100 kWh și mixtă pentru cea de 82 kWh.
  • Printre ale lucruri interesante ce pot fi găsite la bord se numără: cameră de bord, două încărcătoare wireless de 50W, trei porturi USB-C de 66W, patru microfoane, NFC, sistem de parcare automată (mașina poate găsi singură un loc liber, vezi în video mai sus), curățare electrică a camerei de marșarier, avertizare de deschidere a ușii, frânare automată, recunoaștere semafoare, funcție de șasiu transparent asigurat de camere, V2L și multe altele.

Prețul de start în China este echivalentul a 31.747 de euro. S7 Max RS costă echivalentul a 44.456 de euro. Cei care comandă mașina înainte de 31 decembrie 2023 au parte de o reducere de 7.000 de euro. Conform informațiilor oficiale, peste 20.000 de comenzi au fost înregistrate în mai puțin de trei săptămâni de la startul procesării acestora.

Navigation Cruise Assist va fi disponibil în toată China până la sfârșitul anului. NCA este un software de conducere asemănător cu Tesla FSD, disponibil în cadrul pachetului Huawei ADS. Iar funcția Parking Valet se va deschide în șapte orașe mari la începutul lui 2024.

NIO ET5, BYD Seal, Tesla Model 3, VW ID.7 și Zeekr 007, dar și modele mai scumpe, vor simți și mai multă presiune acum, având în vedere că Huawei are multe de oferit în ceea ce privește software-ul și faptul că va împinge S7 prin toate canalele sale de vânzări, demonstrând astfel că nu are frică să-și folosească buzunarele adânci și să intre all-in într-un război al prețurilor.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise