(video/live) AURUS şi-a deschis primul showroom la Moscova! Preţul de start al sedanului

(update 23.08.2019) Chiar acum câteva minute, către ora 13:00, noul brand rusesc AURUS Motors şi-a deschis primul showroom în incinta business centrului Moscow City (Moscow International Business Center).

În cadrul unei scurte conferinţe de presă a fost anunţat că preţul de start pentru sedanul S600 porneşte de la 18 milioane de ruble (sau 247.564 de euro după cursul actual de schimb), astfel confirmându-se preţul dinaintea zvonului care a apărut recent în presa rusă.

Astfel, în Federaţia Rusă noul Senat costă mai mult decât modelul de top Mercedes-Maybach S 650 (preţ de start local – 15 milioane de ruble).

În primul showroom al mărcii încă este demonstrat în aceste momente un singur exemplar Senat într-o culoare argintie. În nivel de echipare de bază are o unitate de propulsie hibridă cu motor V8 pe benzină, sistem de tracţiune integrală şi sistem de climatizare în patru zone. Printre opţiuni s-a numit un pachet “Cabinet”, care include printre altele scaune individuale în partea posterioară, un minibar şi suporturi pentru pahare cu funcţie de răcire/încălzire.

La eveniment au participat înalţi oficiali din conducerea ţării, cât şi directori ai companiei AURUS. Ministrul rus al Industriei şi Comerţului, Denis Manturov, care coordonează proiectul, a declarat că în viitor gama de modele se va extinde cu un SUV (Komendant), care va avea şi o variantă hibridă.

Tot Manturov a confirmat că nu mai mult de 200 de autoturisme vor fi produse în 2020. Unele dintre ele vor fi folosite pentru teste, unele vor fi livrate Guvernului, iar vor fi puse în vânzare liberă. O producţie în masă la o nouă uzină care va permite mărirea numărului până la circa 5.000 anual va fi demarată după pregătirile necesare în 2021.

Planurile prevăd livrări în state arabe, Europa şi China. La momentul de faţă s-au adunat peste 500 de precomenzi. Preţul limuzinei L700 şi a versiunii sale blindate rămâne deocamdată un mister.


(update 19.08.2019) Presa rusă a aflat preţul de start al noului AURUS Senat

Prețurile pentru sedanul AURUS Senat S600 în versiune neblindată vor porni de la 8.000.000 de ruble sau circa 110.000 de euro, scrie rg.ru. Suma este cu mult mai mică decât a declarat anterior ministrul Denis Manturov. Oficialul a vorbit despre 18.000.000 ruble, dar nu a specificat despre ce model este vorba: sedanul sau limuzina (cel mai probabil ultima).

Un price list oficial pentru sedan şi limuzină îl vom putea accesa din ziua deschiderii primului showroom al brandului la Moscova, eveniment programat pentru ziua de 23 august 2019. Chiar recent, un demo exemplar S600 a fost observat în preajma locaţiei, semn că pregătirile sunt în toi.           Vezi această postare pe Instagram                  

❗️❗️❗️Царь машина❗️❗️❗️ #aurus #aurussenat #aurusrussia

O postare distribuită de Konstantin (@osipov.k) pe Aug 15, 2019 la 9:15 PDT

Vezi şi: (video) Marketing marca Dmitrii Medvedev. Cum a fost motivat un preşedinte să-şi cumpere întreaga gamă de modele AURUS


(08.07.2019) Ştiai asta? Câte AURUS-uri Senat vor fi vândute până la sfârşit de an şi cât costă aproximativ

Pregătirea pentru apariţia în serie a maşinilor noii mărci AURUS este în toi. Procesul este programat să înceapă în anii 2020-2021 în cadrul unei linii de producţie separate de cea a Institutului de Stat NAMI, aflată în proprietatea Sollers, cu ajutorul căreia numărul de produse va putea creşte de la 150 până 5.000 de automobile pe an în perspectivă. Anume acolo vor fi asamblate toate modelele prevăzute iniţial: un sedan, o limuzină, un monovolum şi un SUV.

Până atunci, compania promovează din greu sedanul şi limuzina la nivel internaţional, participând la diverse evenimente din spaţiul european şi asiatic. Noi informaţii ne spun şi când va fi deschis primul showroom al mărcii.

Vezi neapărat: GENEVA 2019: Reportaj special cu mașina lui Putin! Noul AURUS Senat – prima impresie!

Într-un interviu pentru RIA Novosti, ministrul rus al Industriei şi Comerţului, Denis Manturov, a declarat că în acest an se planifică pentru a se vinde doar 5-6 maşini care sunt parte a proiectului “Cortegiu”. Motivul unui astfel de număr infim este că anume în a doua jumătate a anului au loc livrări “intensive” în garajul prezidenţial.

Cele 5-6 automobile vor fi predate clienţilor comerciali, politicieni, deşi aceştia nu fac parte din guvernare, a spus Manturov, adăugând că există şi persoane din străinătate care se interesează în mod activ de modelele AURUS. Acestea sunt originare din Orientul Mijlociu, de exemplu ministrul Energiei din Arabia Saudită Khalid A. Al-Falih, iar o limuzină o doreşte şi preşedintele Parlamentului slovac Andrej Danko.

Printre altele, oficialul a dezvăluit şi avantajul limuzinei blindate AURUS Senat L700 față de rivalii din străinătate. Aflaţi că încă în stadiul de proiectare, inginerii auto au găsit o soluţie astfel încât procesul de blindare să fie unul uşor, iar noile panourile să nu “mănânce” din spaţiul interior al maşini.

“Dacă stai într-un Mercedes S-Class obişnuit şi apoi urci în unul blindat, diferența este vizibilă – ultimul este semnificativ redus în volum interior. Limuzina noastră nu va avea acest dezavantaj”.

Cât priveşte deschiderea primului showroom AURUS, evenimentul va avea loc deja în luna august a acestui an. Tot atunci vor fi anunţate preţurile exacte ale primelor maşini.

“Prețurile exacte ale maşinilor AURUS pentru clienții comerciali vor fi anunțate în ziua deschiderii showroom-ului, dar vă pot spune în prealabil că sedanul va costa în jur de 18.000.000 de ruble (circa 252.000 de euro). Trebuie luat în considerare faptul că acest produs se asamblează într-un număr extrem de infim. Din aceste motive, costul limuzinei va fi mai mare decât modelul de top Mercedes-Maybach S 650 (de la 15.000.000 ruble în Rusia), însă mai mic decât al unui Bentley Mulsanne (de la 21.419.000 ruble)”, a mai declarat Manturov.

Ministrul speră că primii cumpărători de maşini AURUS vor fi clienți din Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită (deja este pregătită o bază de date cu clienţi). Acest lucru va putea fi realizat cu ajutorul fondului arab Tawazun, care în luna februarie a acestui an a cumpărat 36% din acţiunile AURUS, cadrul companiei. În schimb, fondul intenționează să investească 110.000.000 euro în organizarea producției maşinilor în Tatarstan, precum și în localizarea și dezvoltarea distribuției pe piețele internaționale, în special în Orientul Mijlociu.

Din întreg pachetul de acţiuni, Institutul NAMI deţine alte 63.5%, iar Sollers alte 0.5%.

Vezi şi: (video) Cum a fost făcut AURUS Senat. Imagini din procesul de producţie a maşinii

Ministrul Denis Manturov însuși foloseşte un sedan AURUS Senat din această primăvară și spune că este mulţumit. El speră că de la anul, membrii Guvernului rus vor începe să treacă în mod activ pe astfel de maşini. Acesta a parcurs deja aproximativ 11.000 de km cu el şi chiar recent i-a făcut prima inspecţie tehnică periodică, proces în care s-au luat şi probe de ulei pentru analiză.

Consumul este acceptabil, iar dacă s-a defectat ceva în tot acest timp, oficialul a confirmat că există unele “boli copilăreşti” ale noii platforme, însă toate recomandările şi sugestiile făcute sunt luate în calcul de experţi înainte de startul producţiei în masă.

Vezi şi: Producătorul care a fost ales de AURUS Motors pentru a face anvelope pentru maşini non-blindate

Cmentariile sunt închise