(video) Noul Toyota Hilux Champ este o mașinărie de lucru de minimum 13.000 de dolari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Neobișnuitul Toyota IMV 0 Concept, prezentat în urmă cu un an în Thailanda și luna trecută la Japan Mobility Show 2023, s-a transformat într-un model de producție, deși inițial non-electric. Designul și construcția au rămas practic neschimbate, ceea ce a permis păstrarea unui caracter utilitar și unui preț cât mai mic posibil.

Caracteristici cheie:

  • Modelul a fost botezat Hilux Champ și este rezultatul sarcinii inginerilor niponi de a crea o mașină extrem de utilitară și ieftină. Chiar și designul exterior spune asta: se pot observa o mulțime de linii drepte simple, un parbriz plat și multe elemente din plastic nevopsit. Din plastic este realizată și masca frontală care aduce aminte de formele primei generații Land Cruiser. Farurile pot fi cu halogen sau LED.
    • Măsoară 5.300 x 1.785 x 1.735 x 3.085. Are o greutate de 2.790 kg și o rază de întoarcere minimă de 5.4 metri.
  • Acest pickup-camionetă are la bază un șasiu-cadru de tip scară, unul unificat într-o oarecare măsură cu cel al renumitului Hilux. Există o suspensie frontală cu arcuri elicoidale și brațe duble, iar puntea din spate este una solidă și folosește arcuri lamelare, dar și frâne cu tamburi. Tracțiunea este pe puntea din spate. Jantele din aliaj măsoară 14 inchi. Garda la sol este de 164 mm.
  • Hilux Champ are o cabină cu un singur rând de scaune, într-o schemă 1+1 sau 1+2, în ultimul caz lângă șofer putând fi instalată o semi banchetă. Simplitatea și caracterul practic se văd cu ochiul liber și în habitaclu: plastic nu se găsește chiar peste tot, peretele posterior al cabinei este din metal dezgolit, iar un paralosar are doar șoferul. Nici vorbă de ecrane multimedia, dar există în schimb mai multe nișe, rafturi și compartimente pentru lucruri.
  • Panoul de instrumente analogic nu are un turometru (curioasă decizie de a nu-l monta). Sistemul de climatizare propune doar aer condiționat, dar nu și încălzire (în Thailanda nu este nevoie de aceasta). Standard se oferă airbaguri frontale, ABS, porturi de încărcare a dispozitivelor mobile și geamuri acționate electric. Opționale sunt elemente decorative portocalii pentru a ”înveseli” priveliștea.
  • Oferta de motoare cuprinde trei opțiuni bine cunoscute.
    • Un benzinar natural aspirat de 2.0 litri (139 CP/183 Nm) + cutie manuală în cinci trepte.
    • Benzinar de 2.7 litri (166 CP/245 Nm) + cutie automată în șase trepte. 
    • Turbodiesel de 2.4 litri (150 CP/343 Nm) care poate fi combinat cu ambele cutii de viteze.
  • Sarcina maximă admisă este de o tonă. Sunt oferite două opțiuni de ampatament, astfel că lungimea totală a vehiculelor cu platformă din fabrică este de 4.970 sau 5.300 mm. Mai există opțiunea de a comanda numai șasiul și cabina: inginerii au prevăzut o serie de orificii standard pe cadru pentru atașarea diferitelor accesorii și suplimente. Numai în Thailanda, peste 100 de companii sunt deja pregătiți să-și ofere opțiunile de conversie, inclusiv rulote și case mobile.
  • La evenimentul de lansare în Thailanda au fost demonstrate 11 modele personalizate. În total se vor oferi opt echipări, cu accent pe acoperirea unei varietăți de stiluri și utilizări în afaceri.

Noul Toyota Hilux Champ va fi produs la fabrica mărcii Samrong din Samut Prakan, Thailanda, unde se face și cunoscutul Hilux. Comenzile sunt deja deschise, iar modelul s-a dovedit a fi cel mai ieftin produs Toyota de pe piața locală: prețul variază de la 459 la 577 de mii de baht (13.000-16.400 USD). Mașina urmează să apară și pe alte piețe. Broșura oficială a modelului (în thailandeză).

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise