(video) Noutăți de la Porsche: Prima vopsea Chromaflair cu gradient și Leather to Sample pentru Taycan

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Împreună cu Porsche Asia Pacific, experții Sonderwunsch de la Porsche Exclusive Manufaktur au creat un extraordinar Taycan Turbo S. O vopsea pigmentată specială conferă mașinii sport complet electrice aspectul său incredibil. Culoarea se schimbă în funcție de lumină și din unghiuri diferite.

Inspirat de piatra prețioasă jad, cunoscută și drept nefrit, Porsche Taycan Turbo S Celestial Jade este un unicat extraordinar, creat prin programul Sonderwunsch. Împreună cu echipa Porsche Asia Pacific, designerii și experții în vopsitorie de la Porsche Exclusive Manufaktur au căutat să reflecte vibrația și inovația Asiei de Sud-Est în propriul lor meșteșug, aducând un omagiu acestei regiuni importante cu atingeri personalizate și simboluri mitice.

Taycan Turbo S Celestial Jade a fost expus în premieră mondială în cadrul unui eveniment spectaculos de lansare regională a noului Taycan facelift în Singapore. De acolo, modelul unicat va fi expus în diferite locații din Asia de Sud-Est înainte de a fi scos la licitație pentru o cauză nobilă în 2025.

Premieră mondială: vopsea Chromaflair elaborată cu gradient de culoare

Pentru prima dată în istorie, pe Taycan Turbo S Celestial Jade, Porsche a amestecat două vopsele cu efect Chromaflair. Fazele de pregătire și implementare pentru acest lucru au fost ambele foarte elaborate, dezvoltarea durând aproximativ un an. Vopsirea în sine a fost realizată exclusiv manual și a necesitat aproximativ 80 de ore de lucru.

Pigmenții Chromaflair conțin “fulgi” extrem de subțiri care par să își schimbe culoarea în funcție de modul în care îi privești. Acești fulgi constau dintr-un strat central opac și reflectorizant de aluminiu, care este apoi înconjurat de un strat asemănător sticlei. Acest strat transparent arată în culori diferite în funcție de grosime.

În total, fulgii au o grosime de numai 1 µm. Prin comparație, părul uman este de 50 de ori mai gros decât acesta. Această vopsea gradient nu se regăsește doar pe caroseria modelului Sonderwunsch Taycan: denumirea modelului din spate, logoul “Electric” de pe lateral și capacul brelocului pentru chei au, de asemenea, acest finisaj impresionant.

“Urban Bamboo”, un verde strălucitor cu nuanțe de galben și auriu, și “Shifting Carbon”, un gri închis cu nuanțe de negru și albastru, au fost alese pentru această combinație.

Siglă personalizată cu putere simbolică, componente cu finisaj special din țesătură de carbon

În plus față de vopseaua exterioară spectaculoasă Chromaflair, automobilul unicat prezintă în mai multe locuri un logo special conceput. Este inspirat de “LongMa”, o ființă mitică cu cap de dragon (“Long”) și corp de cal (“Ma”) despre care se spune că este de mare putere și tărie și un simbol de bun augur care aduce noroc. Motivul, de asemenea, adaugă un strat de simbolism semnificativ, deoarece 2024 este, de asemenea, Anul Dragonului din zodiacul chinezesc, iar calul reflectă originile turcești din denumirea lui Taycan, care înseamnă un “Cal tânăr”. Sigla “LongMa” poate fi văzută în pragurile interioare, pe proiectorul ușii și pe toate tetierele.

Un alt punct de atracție, conceput pentru a se potrivi cu vopseaua Chromaflair, este reprezentat de componentele de finisare cu țesătură de carbon în Carbon lăcuit. Acestea înlocuiesc inserțiile standard de culoare Turbonite de pe bara de protecție frontală, pragurile laterale și de pe difuzorul posterior. Lamele aero de pe jante sunt de asemenea realizate din acest material special, lucrat manual. Lacul permite compusului din fibră de carbon să strălucească. În funcție de unghiul din care e privită, suprafața strălucește în nuanțe diferite.

“Leather to Sample” este acum disponibil și pentru Taycan

În plus față de cele 10 culori pentru piele și 15 culori pentru cusături oferite standard pentru Taycan, “Leather to Sample” este acum disponibil și pentru această serie de modele prin intermediul programului Sonderwunsch. Această opțiune suplimentară de personalizare își sărbătorește premiera cu Taycan Turbo S Celestial Jade.

Specialiștii în amenajări interioare de la Porsche Exclusive Manufaktur au combinat culoarea standard Slate Grey cu opțiunea “Leather to Sample” Englishgreen. Acest verde închis, elegant, poate fi regăsit pe uși, consola centrală și scaune. În plus față de Englishgreen, programul “Leather to Sample” include aproximativ 150 de culori.

Pentru solicitări deosebit de individuale, Porsche merge mai departe. Cu “Leather to Sample Plus”, culoarea poate fi aleasă aproape în totalitate liber. Solicitările pot fi făcute prin intermediul Centrelor Porsche, iar experții Porsche AG vor verifica apoi fezabilitatea.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise