in , ,

(video) Novitec a antrenat noul Ferrari F8 Tributo să se mişte mai repede din loc

Nu există încă o semnificație exactă a termenului “suficientă putere”, nici măcar pentru o mașină sport de top. Acesta este motivul pentru care inginerii de la atelierul german de tuning Novitec au dezvoltat diferite kituri de performanță pentru a moderniza şi mai mult motorul V8 twin-turbo de 3.9 litri de pe noul Ferrari F8 Tributo.

În acest scop, două module de control NOVITEC N-TRONIC de tip plug-and-play au fost adaptate la electronicele motorului în cauză. Acestea introduc o nouă cartografiere programată pentru injecție și aprindere în toţi cei opt cilindri, pe lângă faptul că mai modifică în plus controlul electronic al presiunii.

Aşadar, doar prin acest Stage 1 puterea motorului creşte cu alţi 67 CP şi 112 Nm pentru un nou cuplu de vârf de 882 Nm la 3.000 rpm. Creșterea puterii de la 720 până la 787 CP la 8.000 rpm aduce în mod natural noi performanţe pe şosea: timpul necesar acceleraţiei de pe loc şi până la 100 de km/h scade cu 0.2 secunde (2.7 s), iar viteza maximă sparge bariera de 340 km/h!

Dar staţi aşa că asta nu este tot! Novitec mai propune un Power Stage 2 şi un Power Stage 3 care, pe lângă modulul N-TRONIC, prevede instalarea unui nou eşapament sport din oţel inoxidabil, cu sau fără supape controlate activ şi cu sau fără înlocuire a catalizatorilor.

Astfel, puterea poate creşte mai mult, până la 796 CP (8.000 rpm) şi 890 Nm (3.000 rpm) sau 802 CP (7.950 rpm) şi 898 Nm (3.100 rpm). În aceste situaţii caracteristicile dinamice nu s-ar schimba prea mult, acesta fiind şi posibilul motiv pentru care nu s-au publicat careva cifre noi.

Printre altele, Novitec mai propune spre instalare noi jante forjate NOVITEC NF9 de mărimi 9Jx21 pe faţă şi 12Jx22 pe spate, în anvelope Pirelli P Zero de dimensiuni 255/30 ZR 21 şi 335/25 ZR 22 respectiv. Jantele uşoare pot fi realizate în una din 72 de culori la alegere, cu finisare periată sau polişată. Pe lângă acestea, o gamă variată de jante cu dimensiuni cuprinse între 20 şi 22 inci mai sunt disponibile.

Iar arcurile sportive de la Novitec, prin care este posibilă micșorarea gărzii la sol a supercarului cu aproximativ 35 de milimetri, sunt calibrate special pentru anvelopele cu profil ultra-low de înaltă performanță. Centrul de greutate coborât face manevrabilitatea și mai agilă.

Aceste elemente de suspensie pot fi instalate cu sau fără sistem de ridicare frontală, care ridică osia față a vehiculului cu 40 mm prin simpla apăsare a unui buton pentru a putea face față rampelor de parcare subterane sau limitatoarelor de viteză, de exemplu. Garda la sol se nivelează ulterior automat când se atinge o viteză mai mare de 80 km/h.

La solicitare, în mod tradiţional, Novitec se poate angaja să transforme complet habitaclul, folosind din abundență piele finisată perfect şi Alcantara, după orice gust al proprietarului.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?