(video) #Nu e glumă: Într-o zonă industrială din Chișinău stă parcat un Ferrari FF avariat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Un cititor ne-a informat că acest Ferrari a fost adus în țară prin vama Leușeni în ziua de 12 martie 2023!

FOTO: Alexandru, martor ocular

Ştim şi noi că astăzi e 1 aprilie (ziua păcălelilor şi farselor), însă ne continuăm treaba şi astăzi vom publica mai multe articole, dacă nu toate, cu hashtagul special #Nu e glumă. Pentru că faptele şi evenimentele descrise sunt o realitate, adevărate!

Într-o zonă industrială din orașul Chișinău a fost identificat și filmat un automobil marca Ferrari. Însăși prezența automobilelor mărcii italiene în regiune nu este atât de însemnată precum în același Dubai sau Londra. Iar însăși modelul surprins este o raritate absolută în această margine de Europa, căci doar în România se numără pe degete.

Automobilul în cauză este un Ferrari FF de aproape cinci metri lungime și cu un ampatament de circa trei metri!

Modelul a fost produs între 2011–2016 și costase nou peste 350.000 de euro. În total au fost produse, conform datelor disponibile, doar 2.291 de exemplare.

Denumirea îi vine de la „Ferrari Four”, ceea ce înseamnă că are patru locuri și tracțiune pe toate cele patru roți. A fost prezentat pe 1 martie 2011 la Salonul Auto de la Geneva. Important de notat că este primul model Ferrari de serie cu tracțiune integrală! Stilul caroseriei îi este descris drept shooting brake, un tip de break sport cu două uși bazat pe un coupe.

La momentul introducerii sale, Ferrari FF avea cel mai voluminos motor produs și instalat vreodată pe un automobil stradal. Unitatea F140 EB de 6.262 cm3, un V12 natural aspirat cu injecție directă, produce 659 CP la 8.000 rpm și 683 Nm la 6.000 rpm.

Modelul este capabil să atingă maximum 335 km/h și să realizeze 0-100 km/h în 3.7 secunde. Ferrari afirmă că FF a fost cel mai rapid automobil cu patru locuri din lume la momentul lansării.

Nu știm al cui este acest Ferrari FF deteriorat. Însă probabil a fost procurat printr-o licitație și importat cu scopul de a fi reparat aici la noi, căci nu am auzit să fi fost implicat în vreun accident local. În mod similar, un Lamborghini Aventador a ajuns în Republica Moldova de curând și trece deja printr-un proces de reparație.

Într-o altă ordine de idei, curios este că în octombrie 2023 ARBI a CNA a emis o ordonanță de sechestru pe un Ferrari. Am aflat că este vorba despre un Ferrari FF. Să fie acesta?…

Vezi și: (video) Reportaj exclusiv cu primul Ferrari 812 Superfast înregistrat în Moldova!

Cmentariile sunt închise