(video) O copie la scară a supercarului GTA Spano din blocuri Lego a devenit cel mai rapid model de genul său din lume

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Companiile Spania GTA din Spania și BuWizz din Slovenia au făcut echipă pentru a dezvolta împreună o replică la scară 1:8 a supercarului GTA Spano din piese LEGO. Maşinuţa a fost echipată cu 15 motoare electrice BuWizz simultan, care i-au permis să accelereze până la o viteză de 36.5 km/h! Realizarea a fost numită un record mondial printre modelele asamblate din LEGO.

Ingineri cu experiență au proiectat modelul prefabricat timp de jumătate de an, având drept sursă de inspirație şi bază schiţe oficiale de la Spania GTA. A fost ulterior nevoie de încă 10 zile și 3.880 de piese LEGO pentru a asambla și configura “supercarul” compact de 4.3 kg.

Zece din cele 15 motoare electrice instalate îl pun în mișcare, iar alte cinci sunt folosite pentru funcții suplimentare precum: direcție, deschiderea portierelor, aripa reglabilă, etc. Toate primesc semnale prin intermediul a cinci controlere, care pot fi accesate și de pe un smartphone.

Într-un vlog s-a menţionat că cea mai mare provocare a fost crearea unor transmisii suficient de puternice pentru roțile motoare care să reziste la sarcina generată de micile agregate electrice, precum și proiectarea unei suspensii durabile. Apropo, roțile pentru maşina la scară au fost confecționate separat cu o imprimantă 3D.

În total au fost construite două exemplare ale modelului: unul a participat la cursă, iar al doilea a fost prezentat șefului companiei Spania GTA în calitate de cadou. Domingo Ochoa a spus că a fost impresionat de calitatea lucrării și nu va permite nimănui altcuiva măcar să-l atingă.

Recordul de viteză a fost înregistrat pe circuitul din Valencia unde au loc şi curse de Formula 1. Maşinile de ambele dimensiuni şi-au dat întâlnire.

BuWizz a început să accepte precomenzi pentru o copie a mașinuței: 4.999 de euro, cu un termen de livrare de șase luni.

Amintim că originalul GTA Spano este considerat cel mai rapid automobil Made in Spain. Cu 925 CP şi 1.220 Nm la activ, generaţi de un V10 twin-turbo de 8.0 litri, coupeul este capabil să atingă 100 km/h în 2.7 secunde şi o viteză maximă de 400 km/h (tracţiune spate + cutie secvențială cu 7 trepte). Au fost asamblate în total doar 12 exemplare, fiecare costând cel puțin 1.8 milioane de euro.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata