(video) O firmă din România a trecut un Duster pe electricitate. Creatorii l-au pus și pe suspensie pneumatică

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Până va veni ziua lansării din fabrică a vreunui Duster electric, entuziaști din România au deja gata unul. La recenta expoziție POLI AutoFest, organizată weekendul trecut de Universitatea Politehnica din București, a fost expus acest proiect destul de impresionant. Este numit primul Dacia Duster electric din România.

Din ceea ce am reușit să aflăm, SUV-ul a fost creat pe baza modelului de generație precedentă. Customizat a fost atât exteriorul, cât și interiorul. Iar faptul că are o gardă la sol coborâtă se datorează prezenței unei suspensii pneumatice!

De propulsie răspunde un electromotor frontal cu aproape 220 CP, preluat de la Nissan LEAF. Energia provine dintr-o baterie de 55 kW folosită de VW ID.3. Având 1.7 tone greutate, autonomia ar putea depăși 300 km, deși nu a fost testată.

Mașina nu are acces legal pe drumurile publice, fiind deocamdată doar un exponat, deși funcțional. Creația companiei locale Metalplast a costat aproximativ 150.000 de euro și a necesitat doi ani de muncă.

POLI AutoFEST a ajuns la cea de-a treia ediție și este numit cel mai mare festival dedicat industriei auto. Vizitatori din toată România au venit să vadă peste 300 de automobile expuse în campusul universității, dar și tehnologii de ultimă generație din domeniul transporturilor.

Vezi și: (video) Test Drive: Noul Dacia Duster III

Vezi și: (video) Reportaj AutoBlog.MD: Am fost în secret la prezentarea noii Dacia Spring

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise