(video) Premieră mondială: Noul Audi Q8 – noua faţă a familiei Q

Complet noul model Audi Q8 a fost prezentat în premieră mondială în această după amiază în Shenzhen, o regiune botezată Silicon Valley de China. Automobilul este noul vârf de gamă în segmentul SUV şi combină eleganța unui coupe de lux cu patru uși cu versatilitatea practică a unui SUV mare. Bogat echipat, complet conectat și destul de rigid în off-road, este un companion sigur pentru afaceri și călătorii.

Audi nu insistă, însă presa auto occidentală îl califică drept un rival pentru BMW X6 şi Mercedes-Benz GLE Coupe.

După cum v-am relatat anterior, când modelul a fost deconspirat în primele imagini, o retrospectivă a designului exterior ne duce cu gândul la formele conceptului Q8 prezentat la începutul anului 2017, prototip de la care au rămas neschimbate liniile principale. Designul modelului de serie va rămâne în mare parte fidel conceptului Q8.

Maşina de serie măsoară 4.99 metri în lungime, doi metri în lăţime, 1.71 metri în înălţime şi are un ampatament cu o lungime de aproximativ trei metri. Astfel, noul Q8 este un SUV coupe mai lat, mai scurt şi mai scund decât Q7, dar oferă un interior mai spaţios în ce priveşte ampatamentul şi spaţiul de deasupra capului pasagerilor, comparativ cu cel al rivalilor direcţi. Bancheta din spate poate fi dotată cu un sistem longitudinal de reglare, iar dacă se rabatează volumul portbagajului ajunge să măsoare 1.755 de litri.

În partea frontală se remarcă o grilă impunătoare şi octagonală a radiatorului numită Singleframe, care are o margine bine conturată şi şase fâşii cromate poziţionate vertical, alături de dispozitive care sunt parte a sistemului de pilotare automată.

Blocurile optice au o formă subţire/îngustă, standard sunt cu LED-uri, iar opţional pot fi dotate cu tehnologie HD Matrix LED. Împreună cu stopurile vor avea şi o semnătură tridimensională, iar proprietarul va putea activa diverse animaţii prin intermediul aplicaţiei myAudi şi să se bucure de ele de la exterior.

Caroseria va mai avea o serie de elemente care vor fi scoase într-un contrast printr-o culoare diferită a caroseriei, iar gama de jante va varia între 19 şi 22 de inci, ultimele fiind montate pe exemplarul din imagini.

Apropo, îl va face unic printre rivali portierele care nu au rame în zona geamurilor!

https://youtu.be/FN5mZv7_jEc

Audi Q8 a fost dotat cu un sistem de tracţiune integrală quattro şi printr-un diferenţial mecanic central distribuie cuplul între puntea din faţă şi cea spate într-un raport standard de 40:60. Totodată, atunci când este necesar, aproape tot cuplul îl poate trimite automat pe puntea care are cea mai bună tracţiune cu suprafaţa drumului.

Standard mai are o suspensie cu funcţie de reglare automată a gărzii la sol, iar opţional se oferă una pneumatică adaptivă cu aceeaşi funcţie. În dependenţă de situaţii sau de preferinţele celui din spatele volanului, garda la sol poate fi ajustată cu până la 90 de mm, maxim ridicând corpul maşinii deasupra solului până la 254 mm.

La fel opţional se oferă un sistem de direcţie integrală activă. Acest lucru înseamnă că şi roţile spate se pot roti cu până la cinci grade pentru a asigura o agilitate mai mare atunci când întorc contra direcţiei celor faţă şi stabilitate mai bună la viteze mari când vor întoarce în aceeaşi direcţie cu cele din faţă.

Audi nu dezvăluie deocamdată unităţile de propulsie care vor fi disponibile pe noul Q8, chiar dacă în imagini ne este prezentată o versiune diesel, însă ne confirmă că toate motorizările vor fi de tip mild hybrid. Pe lângă motorul cu ardere internă, sistemul electric de bază de 48 V încorporează două module tehnologice importante: un acumulator litiu-ion și un demaror alternator. În timpul frânării, acesta poate recupera o putere de până la 12 kW și o poate stoca înapoi în baterie.

Tehnologia MHEV mai permite faze lungi de rulare cu viteză de croazieră cu motorul dezactivat și un interval de funcţionare a sistemului start-stop care începe de la 22 de km/h.

La interior se accentuează luxul cu influență puternică de la noile A6 și A8. De exemplu, deflectoarele sistemului de climatizare sunt poziționate pentru a se integra perfect cu ornamentele negre/argintii care se întind de-a lungul planşei de bord, doar zona panoului de bord făcând o pauză în acest flux.

În mare parte, arhitectura planşei de bord şi a consolei centrale este identică cu cea de pe ultimele modele Audi: panou de bord digital de 12.3 inci cu două teme şi una sport opţională, două ecrane pentru operarea sistemului multimedia şi a celui de climatizare (8.6 inci), un levier elegant al cutiei de viteze, un volan sport multifuncţional turtit în partea inferioară, head-up display cu proiecţie pe parbriz şi per general un număr minim de butoane fizice.

Calitatea materialelor decorative utilizate va corespunde preţului cerut.

Audi spune că ecranul central de 10.1 inci al sistemului multimedia, atunci când va fi deconectat, se va combina ca un tot întreg cu inserţiile de culoare neagră de pe planşa de bord. Printre dotările opţionale se vor putea găsi, de exemplu, un sistem de iluminare ambientală, scaune conturate cu masaj şi ventilare, sistem de climatizare automată în patru zone şi un pachet de îmbunătăţire a calităţii aerului.

Pe piaţa germană, noul Audi Q8 va fi oferit exclusiv cu sistemul multimedia de top MMI navigation plus, care include navigaţie, modul LTE Advanced şi Wi-Fi hotspot, diverse servicii online, aplicaţii mobile pentru controlul unor funcţii ale maşinii de la distanţă. Totodată va avea sistem de încărcare a telefoanelor Audi phone box, funcţie voice-over LTE şi sistem audio Bang & Olufsen Advanced Sound System.

Din punct de vedere al sistemelor de siguranţă şi asistenţă este complet echipat. Din 2019 va fi activată şi o funcţie numită remote garage pilot prin care automobilul va putea fi parcat într-un garaj cu ajutorul unui telefon. Totodată modelul este pregătit pentru a putea funcţiona în viitorul apropiat cu un sistem de pilotare automată de nivel 3.

Chiar dacă a fost prezentat în China, noul Audi Q8 va fi lansat pe piaţa europeană în al treilea trimestru al acestui an. Preţul de start va fi anunţat mai târziu.

Iată un material video cu primele impresii despre noul Audi Q8. Jurnalişti de la entităţi de presă cu renume au avut acces la model înainte de premieră şi l-au explorat, însă reportajele au stat sub embargou până astăzi.

Vezi şi: (update/video) Noul Audi Q8 va fi prezentat la 5 iunie 2018. Până atunci îl vedem într-un mini serial

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/