(video) O nouă veste incredibilă de la Dacia! Compania l-a atras în echipa sa pe campionul Nasser Al-Attiyah

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După anunțul neașteptat al Dacia cu privire la participarea sa în Dakar din 2025, compania aduce la cunoștință o altă veste incredibilă. A reușit cumva să-l atragă de partea sa pe multiplul campion Nasser al-Attiyah, dar și pe copilotul său francez Mathieu Baumel!

Astăzi, Dacia îl întâmpină oficial pe Nasser Al-Attiyah în echipa sa de rally-raid în calitate de pilot oficial. În vârstă de 52 de ani, Nasser este de dublu campion mondial în FIA WRC-2 și, de asemenea, de 19 ori câștigător al FIA Middle East Rally Championship între 2003 și 2015.

Este și un concurent frecvent în raliuri, rally-raid și curse de circuit. La acest capitol este de cinci ori câștigător al Cupei Mondiale pentru Raliuri Cross-Country și de două ori câștigător al Campionatului Mondial de Rally-Raid.

În maratonul Dakar, Nasser este deja considerat o legendă. În 2010 a finisat pe locul doi, la 2 minute și 12 secunde în spatele lui Carlos Sainz, tatăl pilotului de Formula 1. Iar în 2011 a câștigat primul său Dakar, în fața lui Giniel de Villiers și Carlos Sainz, concurând de partea echipei VW.

Apoi a câștigat din nou Dakar-ul în 2015 (de partea MINI), 2019, 2022 și 2023 (de partea Toyota), alături de copilotul Mathieu Baumel, care îi va fi și el alături în echipa Dacia. În vârstă de 47 de ani, Mathieu este unul dintre cei mai de succes copiloți ai Franței, cu patru victorii la Dakar și 12 titluri de Campionat Mondial (două la rally-raiding, unul în WRC-2 și nouă în MERC).

Nasser Al-Attiyah și Mathieu Baumel vor fi al treilea echipaj care se aliniază cu Team Dacia pentru aventurile sale de raliuri, alături de Sébastien Loeb și Fabian Lurquin, precum și de Cristina Gutiérrez Herrero și Pablo Moreno Huete.

Din 2024, cele trei echipaje vor testa prototipul mărcii care rulează pe combustibil sintetic, pe pistele Raliului Marocului. Scopul lor comun este să câștige Dakar!

Cmentariile sunt închise