(video) Operaţiunea “Umbriş”. Cum au reacţionat mai mulţi şoferi când li s-au găsit geamuri fumurii

0

Ieri, 1 martie, ofițerii de patrulare nu au împărţit doar mărţişoare mai multor şoferiţe din Chişinău, ci şi au organizat operaţiunea “Umbriş” în toată ţara. Scopul acesteia a fost de a depista conducătorii auto care circulă având geamuri umbrite.

Din numărul total de șoferi documentați, 93 au fost de acord să scoată folia de pe geamuri. În schimb, 14 șoferi au refuzat să înlăture încălcările admise la fața locului şi au acceptat ca să le fie ridicate plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

Vezi şi: Toţi sunt egali în faţa legii. INP ne arată o colecţie de maşini scumpe pe care le-a tras pe dreapta

Conform legislației actuale a Republicii Moldova, pentru conducerea unui automobil cu geamurile umbrite, șoferul este sancționat cu 200 de lei și cu ridicarea numerelor de înmatriculare a mașinilor în cazul în care acesta nu o scoate pe loc.

Printre altele, amintim că din 16 martie 2017, amenda pentru condusul cu geamurile umbrite va varia între 12 şi 24 unităţi convenţionale (600-1.200 de lei!), plus trei puncte de penalizare!

Vezi şi: Şoferii din Moldova vor plăti amenzi de până la 25.000 de lei! Află de când se va întâmpla

0 comentarii
  1. boris spune

    și pină la urmă kum treaba ku umbrirea?se cere transparență de 73% geamurile sint umbrite cu pelikă și transparența este de 73 %rămîi ku peliculă sau nu?poate sămi spoonă cineva precis carei ideea ku această ka legea interzice aplicare peliculei iar polițiștii măsoară transparența despre care nu se vb in lege.mercy anticipat

    1. Dumitru spune

      Mai Boris, da’ esti un agramat rar intalnit! 🙂 Nimic personal 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata