(video) Opinie: „O bătrânică de pe malul Nistrului are o contribuție la fel de mare la reparația drumurilor precum un taximetrist”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

„Am achitat 1200 de lei și mă simt vinovat! Oameni care beneficiază de mașini scumpe sunt efectiv finanțați de săracii din troleibuze.”

Taxa pentru folosirea drumurilor Republicii Moldova, impozitul rutier cunoscut și drept taxa de drum, este uimitor de mică. Constatarea aparține specialistului în comunicare strategică și formatorului de opinie, Ion Grosu.

Am achitat taxa de drum si m-am enervat

Am achitat taxa de drum si m-am enervat

Posted by Ion Grosu on Friday 29 November 2024

Conform calculelor expertului, doar banii care se adună anual, exclusiv din taxa de drum plătită de rezidenți cu mașini înmatriculate în Moldova, ar fi suficienți pentru a construi doar aproximativ 50 de km de drum nou.

Iar restul banilor necesari reabilitării anuale a drumurilor sunt percepuți din alte taxe și impozite, ceea ce înseamnă că, practic, orice om care în viața sa nu a avut un automobil personal sau care rar când îl utilizează, la fel contribuie la formarea Fondului Rutier. Și în realitate, contribuția șoferilor activi la formarea Fondului Rutier este de aproape 10%!

În tot acest context, Ion Grosu susține ideea introducerii impozitului pentru drumuri în prețul carburanților. Ultima dată, ideea s-a pus în discuție activă în perioada Guvernului Chicu, însă la finele lui 2020 a fost suspendată.

Vezi și: Moldova: Din 2026 vor plăti taxa de drum şi utilizatorii de maşini electrice

Cmentariile sunt închise