(video) „Orhei-Chișinău curat, împușcă cineva?” Poliția, apel către cei care anunță unde se află echipaje pe trasee

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În țara noastră, practic pe orice platformă de socializare, există grupuri cu chaturi ale unor comunități de șoferi. Acestea de regulă sunt mai populare decât aceleași canale radio, permițând și distribuirea de conținut text/foto/audio/video.

De când au apărut, există de ani buni obiceiul unor membri de a informa despre locurile unde activează echipaje INSP sau ANTA. Și parcă nu există nimic ieșit din comun, căci practica unei astfel de comunicări nu ar fi interzisă de lege, însă bizarul apare ANUME atunci când această informație este solicitată, e oferită la cererea cuiva.

De ce ar cere un conducător auto (dacă pe bune e șofer) informații despre prezența sau lipsa poliției pe un drum sau altul, pentru liniște sufletească? Oare nu pentru a comite încălcări rutiere, posibil chiar și grave? Ori are de ascuns ceva, precum lipsa unui permis de conducere sau altor acte? Anume în adresa unor astfel de informatori este cel mai recent mesaj al IGP.

Amintim că șoferul care s-ar face vinovat de tragedia recentă din raionul Strășeni s-a angajat într-o călătorie prin țară, cu pasageri de ocazie, chiar dacă avusese permisul ridicat cu câteva zile mai devreme. Rezultatul indiferenței sale – cinci decese, printre care a unei minore.

Nu-i protejați direct sau indirect pe cei indiferenți și iresponsabili! Pe cei care ar trebui să răspundă pentru faptele lor ilegale, făcute conștient!

Cmentariile sunt închise