(video) PARIS 2018: Premieră mondială – Noul Renault EZ-ULTIMO Concept

Vă mai amintiţi de maşina fantastică, care a fost surprinsă pe străzile oraşului Varşovia la începutul lunii septembrie din acest an? Aflaţi că aceasta se numeşte Renault EZ-ULTIMO, este un concept de lux şi a fost prezentat fără vreun anunţ preliminar la Salonul Auto de la Paris.

Noul EZ-ULTIMO încheie o trilogie de maşini conceptuale, formată din EZ-GO şi EZ-PRO, care ilustrează viziunea Renault asupra viitorului mobilității urbane comune.

Conceptul Renault este un salon, un habitaclu mobil sau cum îl numesc francezii – un “lounge”. Deși are un nume destul de curios, ceea ce demonstrează este o previzualizare a unui vehicul premium pentru servicii de mobilitate autonomă pentru viitor.

Producătorul francez explică, că prototipul EZ-ULTIMO ar fi perfect pentru companiile de turism sau stațiuni de odihnă, chiar şi aceleaşi aeroporturi, deoarece vehiculul robotizat poate fi folosit pentru deplasări în zone apropiate sau printr-un anumit oraş.

Datorită unui sistem de pilotare automată de nivel 4, precum și a unor servicii și infrastructuri interconectate cu maşina, putem spune că aceasta este în esență o limuzină de lux fără un șofer uman.

“Pe măsură ce tendințele consumatorilor se schimbă, și oamenii se bucură din ce în ce mai mult de serviciile de transport privat, va apărea o nouă paradigmă pentru mobilitate. Începând cu această revoluție, Renault EZ-ULTIMO oferă o experiență de lux unică la bordul unui vehicul robotizat care poate fi adaptat în funcție de furnizorul de servicii”, a declarat Laurens van den Acker, vicepreşedinte senior pentru Design Corporativ la Renault.

Inspirat de arhitectura contemporană și fiind complet integrat în viitoarele orașe inteligente, EZ-ULTIMO va oferi o experiență exclusivă pentru toți. Cu autovehicule autonome, electrice și conectate, intrăm într-o nouă eră interesantă în designul automobilelor”, a adăugat Acker.

Pe baza fotografiilor prezentate, autovehiculul arată ca un loc destul de plăcut pentru a fi în el, cu materiale premium cum ar fi lemn natural, marmură sau piele. Renault spune că este modelat după modelul unei camere a unui hotel de lux. O ușă glisantă automată ușoară, din partea dreaptă, face ca intrarea și ieșirea să devină un lucru realizat fără probleme, în timp ce scaunele rotative adaugă tema luxoasă transmisă.

Ca și primele concepte, EZ-ULTIMO are aceeași arhitectura electrică ca şi EZ-GO și EZ-PRO, cu baterii montate în podea și motoare electrice. Concret, robomobilul are dimensiuni de 5.7 x 2.2 x 2.63 x 1.64 x 3.88 metri, în lungime, lăţime, înălţime şi ampatamant respectiv. Cântăreşte fără pasageri 1.8 tone, are un singur motor electric care pune în mişcare puntea din faţă, toate cele patru roţi sunt directoare, iar bateriile pot fi prin inducţie electromagnetică.

Pentru că este doar un automobil vizionar, un plan de lansare în serie şi un termen stabilit pentru aceasta ar fi prea devreme de anticipat.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/