(video) Paris 2022: Premieră europeană – Noul Jeep Avenger e primul electromobil al mărcii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca Jeep a ales Salonul Auto de la Paris pentru a introduce noul Avenger. Pe lângă faptul că e cel mai compact model al mărcii, fiind cu 16 cm mai scurt decât Renegade, este şi primul electromobil al mărcii, deşi platforma-i suportă şi unităţi de propulsie hibride!

Caracteristici cheie:

  • Are doar 4.08 metri în lungime, cât o Dacia Sandero!
  • Avenger a fost dezvoltat special pentru Europa folosind capabilitățile locale de inginerie ale concernului Stellantis. Nu există aproape nimic american în el. Se bazează pe platforma modulară CMP (Common Modular Platform), folosită şi pe modele precum Peugeot 2008DS 3 sau Opel Mokka. Are bare McPherson în față, suspensie spate semi-independentă și doar tracțiune față.
  • Iar dacă platforma nu e una originală, atunci corpul îi este unic.
    • Formele îi sunt realizate într-un design corporativ, cu o centură de protecție din plastic negru și arcuri masive ale roţilor.
    • Jantele de bază sunt de 18 inchi (în anvelope cu diametru de 690 mm), garda la sol declarată este de 200 mm, iar partea inferioară a caroseriei mai dispune de elemente de protecţie.
    • Grila îndoită este poziționată în fața farurilor LED pentru a le proteja în caz de impact.
    • Volumul portbagajului este de 380 litri (cu reglare a înălţimii podelei).
    • Caroseria va putea fi vopsită în două tonuri.
  • Pentru a reduce orice daune cauzate de impacturile cu viteză redusă, care reprezintă aproximativ 70% din cazuri în Europa, noul Avenger este echipat cu plăci de protecție, placare la 360 de grade și faruri protejate în carcasă.
    • Mai exact, farurile din față sunt încapsulate și poziționate sus pentru a fi protejate în cazul impacturilor cu viteză redusă. Stopurile pot fi full LED.
    • În plus, noile plăci de protecție pentru SUV sunt realizate din polimer.
    • De exemplu, dacă sunt zgâriate, deteriorarea nu este vizibilă. De asemenea, în zonele mai expuse, inclusiv ușile, placarea este și mai înaltă pentru a oferi o protecție suplimentară.
  • Designul interior este unul simplist şi minimalist, iar planşa de bord nu iese în evidenţă printr-un concept stilistic WOW, accentul fiind pus mai mult pe linii orizontale.
    • Avenger are un panou de bord de 7.0 sau 10.25 inchi (în funcție de configurație) și un sistem multimedia Uconnect pe un monitor central de 10.25 inchi (oferă integrare wireless pentru Android Auto și Apple CarPlay, până la 12 widget-uri per pagină, navigaţie de la TomTom, asistent vocal şi actualizări OTA). 
    • Planşa de bord mai include un raft lat pentru diverse articole mici, dar şi alte două spaţii de depozitare în consola (cu un capac magnetic) şi pe tunelul central. Volumul nişelor din partea frontală a cabinei se ridică la 34 litri.
    • Lista de opțiuni este bogată pentru o astfel de mașină compactă: există o tapițerie combinată a scaunelor (țesătură și piele), scaune față reglabile electric și încălzire, o funcţie de masaj în scaunul șoferului, hayon acţionat electric, cruise control adaptiv şi menţinere în bandă, iluminare ambientală, trapă, parbriz încălzit, încărcător wireless pentru telefon, climatizare automată, oglinzi retrovizoare rabatabile electric și încălzite, etc.
  • Din punct de vedere tehnic, noul Jeep Avenger imită modelele electrice pe aceeaşi platformă, care au beneficiat recent de un upgrade.
    • Pe puntea din față este instalat un motor electric de la Emotors (întreprindere mixtă a concernului Stellantis și companiei japoneze Nidec) cu 156 CP și 260 Nm
    • Bateria litiu-ion este furnizată de o altă întreprindere mixtă creată de Stellantis și cei de la CATL: are o tensiune de funcționare de 400 V și este formată din 17 module care sunt amplasate sub scaune și în tunelul central. 
    • O capacitate de 54 kWh ar trebui să fie suficientă pentru 400 km în ciclul WLTP, iar în modul urban de deplasare, cu viteză regulamentară, se poate ajunge chiar şi la 550 km, spune Jeep.
    • Încărcătorul trifazat de curent alternativ are o capacitate de 11 kW (0-100% în 5.5 ore).
    • Modelul suportă şi încărcare rapidă cu până la 100 kW (30 km autonomie în trei minute sau 20-80% în 24 de minute).
  • Noul Avenger este şi primul Jeep care combină tracțiunea față cu un sistem electronic Selec-Terrain. Acesta prevede moduri „off-road” Snow, Mud şi Sand, care diferă prin gradul de intervenție al sistemului de control al tracțiunii. Există, de asemenea, modurile stradale familiare Eco, Normal și Sport, plus un asistent de coborâre în pantă.
    • Unghiurile de atac, rampă şi degajare constituie 20/20/32 grade respectiv.
  • Noul Jeep Avenger oferă, de asemenea, o suită de servicii și funcționalități de care utilizatorii pot profita de la distanță. De exemplu, datorită aplicației mobile Jeep, utilizatorii își pot localiza locația mașinilor direct de pe smartphone-urile lor. Utilizatorii pot chiar să-și încuie și să deblocheze ușile, să verifice nivelul bateriei, să seteze funcțiile de climatizare și să reîncarce vehiculul, precum și să interacționeze direct cu Avenger prin intermediul unui asistent vocal.
  • Printre alte sisteme de asistenţă disponibile se numără: Traffic Jam Assist în ambuteiaje, fază lungă automată, recunoaşterea indicatoarelor rutiere, frânare automată cu detectare de pietoni şi ciclişti, monitor de somnolenţă, monitor al unghiurilor moarte, Lane Keeping Assist, senzori de parcare la 360 grade cu Active Park Assist şi o cameră video posterioară cu un unghi de vizualizare de 180 grade şi un mod drone view.
  • După cum este tradiția mărcii Jeep, noul Avenger va putea fi personalizat cu accesorii specifice (peste 100) și alte câteva pachete de personalizare, inclusiv autocolante.

Pe lângă versiunea electrică, noul Jeep Avenger va fi oferit și în versiuni hibride. Cu un statut de concept a fost demonstrat Avenger 4xe cu tracțiune integrală, care are un motor electric separat pe puntea din spate. Detalii şi data lansării în producţie va fi anunţată mai târziu.

Noul Avenger a început să fie produs la uzina FIAT din Tychy, Polonia (o platformă care a fost în timp modernizată pentru a face gata o maşină practic la fiecare 50 de secunde), în timp ce pe linia de asamblare se află doar versiunea electrică, al cărei început de vânzare este programat abia pentru martie 2023. Comenzile pot fi deja procesate, inclusiv online, până la 30 noiembrie, din start pentru o primă ediție de bun venit First Edition cu o gamă completă de opțiuni (doar în Italia și Spania va fi disponibilă și cu un turbo pe benzină), deși prețul nu îi este indicat. 

Compania se așteaptă ca Avenger să devina cel mai popular Jeep din Europa. De asemenea, modelul compact va fi livrat în Japonia și Coreea de Sud, nu însă şi în SUA, unde maşinile mici nu sunt populare.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/