(video) Pentru Armata SUA a fost creat un vehicul blindat cu un sistem de propulsie diesel-electric

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Oshkosh Defense, o filială deținută integral de Oshkosh Corporation, a prezentat primul vehicul tactic hibrid-electric Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) – eJLTV. Compania spune că eJLTV oferă Armatei SUA și infanteriei marine același nivel de performanță și protecție ca și un JLTV de bază, însă cu adăugarea unei unităţi de propulsie silenţioase care permite extinderea timpului de observaţii în teren fără zgomot, economie de combustibil sporită şi o putere exportabilă crescută, care îi permite să fie utilizat în scenarii de luptă și recunoaștere.

La dieselul cu opt cilindri şi cu un volum de 6.6 litri s-au adăugat o baterie de 30 kWh și un motor-generator electric. Creșterea în greutate constituie astfel 450 de kilograme, dar dezvoltatorii susțin că acest lucru este compensat de mai multe avantaje ale mașinii față de versiunea pur diesel.

Consumul de combustibil declarat este redus cu 20%. Datorită capacității de a rula pe electricitate, mașina se poate mișca silențios, ceea ce este valoros atunci când se efectuează misiuni de cercetare, recunoaștere și alte misiuni de luptă.

Bateria (capacitatea sa poate fi mărită la comandă) poate fi încărcată de la motorul cu ardere internă din mers, complet în 30 de minute, ceea ce elimină problema staţiilor de încărcare, care într-un teren de luptă sunt imposibile de amenajat şi de asigurat prin ele alimentarea unui parc de vehicule similare.

În plus, Oshkosh eJLTV poate partaja energia stocată. Poate produce până la 115 kW de energie electrică, alimentând echipamentele externe şi chiar alte vehicule!

SUV-ul hibrid nu a fost dezvoltat la comanda Armatei SUA. Aceasta este o inițiativă privată a Oshkosh de a-și demonstra capacitățile. Compania speră totuşi că modelelul său hibrid va fi inclus în următorul contract al Ministerului Apărării, programat pentru luna septembrie, în valoare de 6.5 miliarde de dolari.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/