(video) Pentru siguranță pe timp de noapte. Noi faruri de la Ford pot proiecta indicatoare pe carosabil

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ecranele head-up le-au permis de ceva timp șoferilor să rămână concentrați asupra drumului. Dar acum inginerii Ford testează o nouă tehnologie a farurilor, una care ar putea ajuta la asigurarea că cei de la volan își păstrează literalmente ochii pe drum. Noua tehnologie poate proiecta direcții, limite de viteză sau informații meteorologice pe șosea, în fața mașinii, astfel încât privirea șoferului să rămână fixată pe doar pe drumul de dinaintea sa.

Noaptea poate fi mai riscantă pentru conducere. De exemplu în Marea Britanie, 40% dintre coliziuni au loc în întuneric, chiar dacă sunt mult mai puțini oameni care conduc decât în ​​timpul zilei. Acest risc este crescut ori de câte ori un șofer își ia ochii de la drum.

Un vehicul care circulă cu 90 km/h acoperă 25 de metri pe secundă, ceea ce înseamnă că, chiar și o scurtă privire la sistemul de navigație de pe ecranul central de pe bord poate duce la „conducerea oarbă” timp de zece metri sau mai mult. Pe un drum care nu este iluminat acest lucru ar putea însemna pierderea din vedere a unui indicator rutier important sau a unuia care arată că urmează o curbă.

Proiectarea informațiilor pe șosea folosind faruri de înaltă rezoluție ar putea aduce beneficii și altor utilizatori ai drumului. De exemplu, o trecere pentru pietoni ar putea fi proiectată pe drum, atât pentru vederea șoferului, cât și a pietonului, în situațiile în care marcajele rutiere existente sunt estompate sau neclare. Alte posibilități includ afișarea unei căi pe care șoferul trebuie să o urmeze pentru a se asigura că bicicliștii sunt depășiți la o distanță sigură.

Tehnologia ar putea oferi șoferului informații despre schimbările vremii, cum ar fi căderea zăpezii, ceața, condițiile alunecoase sau un drum înghețat în față. Conectarea farului la sistemul de navigație ar putea afișa virajele viitoare, în timp ce lățimea vehiculului ar putea fi proiectată pe șosea, ajutând șoferul să afle dacă mașina sa va putea înainte printre obstacole sau într-un spațiu de parcare.

Efortul de a face conducerea pe timp de noapte mai confortabilă face parte din angajamentul Ford de a dezvolta tehnologii care să servească și să inspire modul în care oamenii trăiesc și lucrează, pentru a face viața mai ușoară, acum și în viitor.

„Ceea ce a început ca un joc, cu un proiector și un perete gol, ar putea duce tehnologiile de iluminat la un nivel cu totul nou. Există acum potențialul de a face mult mai mult decât simpla iluminare a drumului din față, pentru a ajuta la reducerea stresului implicat în conducerea pe timp de noapte. Șoferul va putea obține informații esențiale fără a fi nevoie să-și ia ochii de la drum.”

Lars Junker, expert Ford Europe

Proiectarea imaginilor pe drum poate face obiectul unor reglementări legale diferite în diferite țări. Deocamdată această caracteristică a vehiculului este dezvoltată de Ford doar în scopuri de probă și este testată în medii controlate.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/