(video) Peugeot îşi prezintă noul pickup Landtrek! Poate duce până la 1.2 tone şi poate trage alte 3.5

Prin intermediul mărcii Peugeot, cei de la grupul PSA doresc să intre mai accentuat pe piaţa maşinilor utilitare. Şi dacă au deja în gamă modele precum Expert, Partner sau Boxer, iată că acum a venit timpul să-şi întărească poziţia şi pe piaţa de pickup-uri!

Dar aflaţi că Peugeot are deja un astfel de autovehicul în gamă. În urmă cu trei ani a fost introdus modelul Peugeot Pick Up, făcut pe baza omologului chinez Dongfeng Rich (Dongfeng Corporation deține 13.68% din PSA), diferențiindu-se de acesta doar prin grila de radiator și decor.

Cu toate acestea, între timp a început paralel dezvoltarea unui nou pickup şi iată-l acum în fața noastră. Totuşi, noul Peugeot Landtrek nu este, de asemenea, o maşină făcută complet independent. Se bazează pe modelul modern Changan F70 care a debutat anul trecut (Changan și PSA au o întreprindere comună în China). Dezvoltarea de mașini sub brandurile chineze și franceze a mers în paralel, însă PSA s-a alăturat proiectului ulterior.

Modelele au un șasiu comun cu o punte spate “netăiată”, aceeaşi ramă a cabinei și unele panouri de caroserie. Însă designul original al noului Landtreck a fost realizat în stilul altor maşini moderne ale mărcii franceze. Versiunile de bază se vor deosebi prin corpuri de iluminat simple şi bare de protecție din plastic negru, în timp ce versiunile mai scumpe le vor avea LED şi în culoarea caroseriei respectiv, alături de mai mult decor pentru o înfăţişare ceva mai premium.

Și în gama de versiuni nu va exista doar un model cu o cabină dublă cu două rânduri de scaune, şi o una cu un singur rând, ori chiar şasiu cu cabină cu un rând sau două pentru instalarea de părţi-componente terțe. Landtrek-ul cu patru portiere ale o lungime de 5.330 mm, dintre care doar bena măsoară 1.630 mm. Pe modelul cu două portiere mărimile sunt de 5.390 şi 2.430 de mm respectiv.

Zona de încărcare în sine este cu iluminare pe bază de LED-uri și include o priză la 12 V. Capacitatea de încărcare în funcţie de versiune variază între 1 şi 1.2 tone, iar dacă mai are şi un cârlig de remorcare atunci poate tracta o greutate de alte 3.5 tone!

Interiorul noului pickup este realizat în stilul autoturismelor mărcii. Există un volan cu două spiţe, panou de bord original cu turometru care “oglindeşte” vitezometrul, dar și comutatoare caracteristice pe consola centrală. Totuși, interiorul modelului Changan este aproape același.

Printre dotări, în locul unui scaun standard pentru pasagerul din dreapta se poate comanda o “bancă” dublă cu o secțiune rabatabilă, care poate fi transformată într-o masă. Această opțiune este relevantă în special pentru versiunea cu un singur rând de scaune, dar poate fi comandată și pentru versiunea cu două rânduri, în acest caz fiind posibil de luat la bord încă cinci pasageri pe lângă şofer.

Versiunile de bază sunt echipate destul de modest, pentru că totuşi este o maşină de lucru, însă Landtrek poate fi comandat printre altele cu un ecran multimedia tactil de 10 inci, climatizare pe două zone și sistem de camere la 360 de grade, iar versiunile cu patru uși au până la șase airbag-uri! Se mai poate menţiona că volumul total de compartimente și nișe pentru lucrurile mici este de 27 de litri.

Motoarele sunt de origine chineză: un benzinar turbo de 2.4 litri (210 CP/320 Nm) și un turbodiesel de 1.9 litri (150 CP/350 Nm). Ambele pot fi cuplate la o cutie de viteze manuală Getrag sau una automată Punch, ambele în șase trepte. Sistemul de tracţiune include un sistem de conectare a punţii faţă, un demultiplicator şi un sistem de blocare a diferenţialului spate, deşi standard maşina vine doar cu tracţiune spate.

Mai este interesant de remarcat că garda la sol poate varia între 214 şi 235 mm, iar adâncimea vadurilor de apă prin care poate trece fără probleme este de 600 mm.

Destul de reuşit model, deşi la începutul vânzărilor va apărea doar în America Latină și Africa de Nord. De asemenea, sunt planificate și alte piețe, dar în Europa este puţin probabil să ajungă din cauza motoarelor care nu corespund normelor de emisii.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Află din această broşură mai multe detalii:

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/