(video) Pietoni ocoliți cu viteză! De ce se cere sancționarea acestui şofer din Chişinău

Într-un grup de Facebook se cere sancţionarea unui conducător auto pentru că a încălcat nişte reguli elementare de circulaţie şi a pus în pericol siguranţa mai multor pietoni care erau deja angajaţi în trecerea străzii. Imaginile ataşate arată situaţia care s-a întâmplat la intersecţia bd. Dacia cu strada Cuza-Vodă.

În loc să cedeze trecerea pietonilor, acesta a preferat să-i ocolească prin a trece peste alte două benzi. Deşi mulţi ar spune că nu e nimic grav în asta, însăşi femeia a fost pusă în gardă şi la un moment dat chiar s-a oprit pentru că nu ştia ce urma să se întâmple şi cum să acţioneze eventual pentru a feri copiii de pericol.

Amintim unor astfel de şoferi, dar şi tuturor celor care fac uz de săgeata verde care se găseşte în unele intersecţii în drept cu semnalul roşu al semafoarelor. Potrivit RCR (art.20, aliniat 1), se continuă deplasarea în direcţia săgeţii, la culoarea roşie a semaforului, doar după o oprire a vehiculului la semnalul roşu (sau la linia stop dacă există), cu respectarea măsurilor de precauţie!

Tot acolo se mai spune (art.58, aliniat 4):
– În cazul deplasării în direcţia săgeţii aplicate într-un semnal suplimentar al semaforului, concomitent cu semnalul roşu, conducătorul trebuie să cedeze trecerea vehiculelor (pietonilor) care se deplasează din alte direcţii.
– În cazul în care la nivelul semnalului roşu, în dreapta acestuia, este amplasat un panou adiţional cu o săgeată de culoare verde pe fundalul negru, cu vârful spre dreapta, conducătorul poate să continue deplasarea în direcţia săgeţii la semnalul roşu, de pe banda de circulaţie din dreapta a carosabilului, doar după ce a efectuat oprirea. Totodată, conducătorul trebuie să nu creeze obstacole altor participanţi la trafic, să nu expună pericolului pietonii cu drept de circulaţie, care traversează carosabilul şi conducătorii de vehicule ce se deplasează la semnalul verde al semaforului.

VIDEO: facebook.com/sergey.bobr

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/