(video) Poate derapa frumos. Hyundai testează modelul i30 N prin zăpezile Suediei

0

Compania Hyundai a dezvăluit un videoclip oficial în care ne arată cum este testat în condiţii de iarnă hot-hatch-ul i30 N. Maşina a fost condusă de pilotul de raliuri Thierry Neuville care reprezintă echipa Hyundai în WRC.

https://www.youtube.com/watch?v=X6DJtDHveh4

Pilotul belgian a derapat de mai multe cu ori cu prototipul şi a menţionat că automobilul este la multe capitole asemănător cu o maşină de curse, asta chiar dacă se află încă în dezvoltare.

Lui Neuville i-au mai plăcut setările care pot fi făcute la cutia de viteze şi diferenţial, dar şi rigiditatea, manevrabilitatea modelului.

Hyundai i30 N va fi primul model lansat de subdiviziunea sport N şi va apărea pe piaţă în a doua jumătate a anului 2017.

Sub capotă ar putea fi instalat un propulsor turbo de 2.0 litri volum. Puterea ar varia între 250 şi 275 cai putere.

De asemenea, potrivit informaţiilor neoficiale, standard va fi oferită o transmisie manuală cu şase trepte, însă nu se exclude ca opţional să fie disponibilă şi una robotizată cu două ambreiaje.

Viitorul i30 N ar putea fi dotat şi cu un sistem de tracţiune integrală.

Amintim că subdiviziunea N a Hyundai este condusă de un fost inginer principal a BMW – Albert Biermann. Apropo, specialistul a lucrat la compania bavareză 31 de ani şi are o experienţă bogată în construcţia maşinilor sportive.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata