(video) Poliţia Cehă şi-a adăugat în flotă un Ferrari confiscat! L-a recondiționat şi modificat pentru folosire pe autostrăzi

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mai revenim puţin la Poliţia de Patrulare din Republica Cehă, acolo unde autoritatea anunţă despre completarea flotei de maşini cu un supercar, care odinioară servea criminalilor, dar acum va proteja drumurile cehe. Este vorba despre un Ferrari 458 Italia care şi-a început serviciul din 25 iulie 2022.

Se menţionează că automobilul va fi folosit împotriva celor mai agresivi șoferi de pe autostrăzile din Cehia şi în lupta împotriva curselor ilegale internaţionale, atunci când va fi necesar de urmărit vehicule furate sau în timpul supravegherii în locațiile evenimentelor de tuning raportate, pe lângă alte evenimente şi activităţi oficiale.

Acest Ferrari este unul dintre multele maşini care sunt confiscate ca proprietate penală în fiecare an. Datorită muncii excelente a anchetatorilor penali, acest vehicul a costat Poliţia Cehă mai puțin decât achiziționarea, de exemplu, a unei noi Škoda Scala, adică aproape 14.000 de euro cu TVA inclus. Acestea au fost costurile asociate cu recondiționarea și modificarea pentru nevoile serviciului de poliție rutieră.

Maşini similare super sport sunt folosite și de forțele de securitate străine, precum cele din Italia, Germania sau Marea Britanie. Acest Ferrari va fi utilizat de către Departamentul de Supraveghere Specială al Republicii Cehe cu jurisdicție la nivel național și va fi condus doar de ofițeri de poliție special instruiți.

În ce priveşte istoricul maşinii cu V8 de 4.5 litri (570 CP, 0-100 km/h în 3.4 secunde şi viteză maximă de peste 325 km/h): aceasta a fost produsă în anul 2011 şi are pe odometru doar aproximativ 2.000 de km parcurşi. A fost depozitată timp de 10 ani înainte de a se lua decizia de includere în flota poliţiei!

Culoarea originală îi era roşie, dar acum dispune de o livrea specifică, aplicată probabil peste o folie. Printre altele mai are un sistem dedicat de camere, o stație radio, un girofar și un afișaj cu inscripții. Un radar-pistol va face parte din echipament.

Numai în anul precedent autorităţile din Republica Cehă au confiscat aproape 900 de vehicule, marea majoritate dintre acestea fiind ulterior vândute, iar veniturile fiind folosite pentru acoperirea prejudiciului cauzat de infractori.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/