(video) Poliţia: Cei mai expuși riscului de a adormi la volan sunt șoferii cu vârsta cuprinsă între 31 şi 64 de ani

Fiecare al cincilea accident rutier este produs din cauza unui șofer care adoarme la volan. Mai mult, în majoritatea cazurilor, cel puțin un om moare. Aceste statistici triste au fost prezentate de curând de oamenii legii.

Astfel, specialiștii recomandă ca șoferii să se afle la volan cel mult 9 ore pe zi (cel mult 56 pe săptămână), care trebuie împărțite în două perioade a câte patru ore și jumătate, cu pauză între ele de cel puţin 45 de minute, iar apoi, neapărat, să urmeze cel puțin 12 ore de odihnă.

Experții atenționează, însă, că indiferent de cât timp ne aflăm la volan, suntem predispuși să adormim, de regulă, după miezul nopții și până la 6 dimineața, dar și la orele amiezii. Un alt factor este și calitatea drumurilor – cu cât este mai bună, cu atât este mai mare riscul de a ațipi.

Conform datelor poliției, cei mai expuși riscului de a adormi la volan sunt șoferii cu vârsta cuprinsă între 31 și 64 de ani. De regulă, accidentele grave se produc în afara localităților.

https://youtu.be/r0QfnZLke_U

În contextul celor spuse, vă invităm şi pe voi, cei care aveţi grijă de sănătatea dvs, să participați la un interesant webinar online cu o durată de aproximativ 90 de minute, dedicat hipersomnolenței patologice.

Acesta va fi organizat mâine, 24 iunie, de către medicul neurolog Lupuşor Adrian. Evenimentul va aborda şi impactul adormirii la volan sau șofatului în stare de somnolență asupra siguranței în traficul rutier.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/