Oscar Piastri – noul pilot al echipei McLaren F1 din 2023. Ce opţiuni există pentru Daniel Ricciardo, conform zvonurilor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pleacă un australian şi vine altul! McLaren Racing a semnat un contract cu actualul campion FIA Formula 2, Oscar Piastri, valabil pentru mai mulţi ani. Din 2023 va face parteneriat cu Lando Norris şi astfel se pune capăt unei situaţii bizare în care Alpine l-a anunţat mai devreme decât trebuia că va fi pilotul său.

La rândul său, chiar înaintea startului Marelui Premiu al Belgiei din acest weekend, Daniel Ricciardo şi McLaren au căzut de comun acord să-și rezilieze contractul cu un an mai devreme.

Ricciardo s-a alăturat echipei în 2021 în baza unui contract pe trei ani și, deși a obținut prima victorie a echipei din 2012 la Monza anul trecut, cu Norris pe locul doi, de atunci s-a chinuit să egaleze ritmul foarte impresionant al coechipierului său.

Piastri, australian de 21 de ani din Melbourne, are deja la vârsta sa un CV impresionant, câștigând consecutiv Formula Renault Eurocup în 2019, Campionatul FIA Formula 3 în 2020 și FIA Formula 2 în 2021!

Piastri se va alătura lui Lando Norris pentru a completa lista de piloți ai McLaren F1 Team în 2023, după ce echipa a anunțat o prelungire pe mai mulți ani a contractului lui Lando încă din sezonul trecut.

„Sunt extrem de încântat să-mi fac debutul meu în F1 cu o echipă atât de prestigioasă precum McLaren și sunt foarte recunoscător pentru oportunitatea care mi-a fost oferită. Echipa are o tradiție lungă de a oferi o șansă tinerelor talente și sunt nerăbdător să lucrez din greu alături de Lando pentru a împinge echipa în fruntea grilei. Sunt concentrat să mă pregătesc pentru debutul meu în F1 în 2023 și să-mi încep cariera în F1 în papaya.”

Oscar Piastri

Ce ţine de Ricciardo, iată câteva zvonuri care circulă în privinţa sa, declarând personal că doreşte să rămână în F1:

  • Pilot de rezerve şi de teste al echipei Mercedes-AMG (s-ar duce negocieri).
  • Pilot Haas pentru că Mick Schumacher ar putea trece la Alpine.
  • Pilot AlphaThauri (puţin probabil) în locul lui Tsunoda.
  • Pilot în altă echipă (locuri libere mai sunt la Alfa Romeo şi Williams).
  • Sfârşit de carieră în F1, însă nu şi de motorsport. Şeful McLaren Zak Brown i-ar putea găsi un loc în IndyCar, Formula E sau Extreme E.

Cmentariile sunt închise