(video) Audi RS e-tron GT ice race edition va exista în 99 de exemplare pentru Europa

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Audi sărbătorește cea de-a 40-a aniversare a diviziei Audi Sport GmbH, care a luat naștere din quattro GmbH fondată în 1983, cu modelul Audi RS e-tron GT sub forma unei ediții speciale: ice race. Această ediție îmbogățește portofoliul emoțional al Audi Exclusive – o ofertă care a bucurat clientela distinsă a mărcii timp de aproximativ trei decenii.

Maşina este făcută în baza unui show car prezentat în luna mai:

Caracteristici cheie:

  • Inspirația pentru această ediție vine din evenimentul unic GP Ice Race din Austria. Început în 1952 și reînviat în 2019, este derivat din skijoringul scandinav, doar că maşini de curse trag schiori și mai există curse demonstrative. Automobilele capabile de drift din trecut și prezent din Zell am See creează propriul lor spectacol într-o regiune muntoasă cu zăpadă. Mankei, o pajiște alpină de pe Grossglockner High Alpine Road, aparține, de asemenea, acestei lumi. Designul Audi a fost inspirat de această topografie și culorile sale.
  • Caroseria este vopsită în nuanţa Florett Silver Metallic. Peste aceasta s-a aplicat o folie specială, dar care nu acoperă întreaga suprafață.
    • Deşi toate componentele exterioare sunt acoperite cu folie, aceasta conferă foliei un efect parțial. Efectul realizat prin acest tip de înfășurare este că adaugă tonuri albe tridimensionale fundalului argintiu monocrom. Accente contrastante sunt de culoare mov.
    • Designerii au preluat și câteva idei găsite pe show car, inclusiv emblemele mărcii cu cele patru inele în culoare albă, în locul nuanțelor tradiționale de crom sau negru.
    • Jantele de 21 de inchi negre (pe concept erau mov), un acoperiș negru din CFRP și geamurile fumurii adaugă o notă de stabilitate și aderență la șosea în raport cu luminozitatea nuanțată a caroseriei.
  • Interiorul pare să fie cel al unei mașini cu patru locuri datorită divizării culorilor, dar este aprobat pentru cinci persoane.
    • Panourile centrale ale scaunelor, arcurile din zona umerilor și suporturile laterale ale scaunelor din piele sunt prezentate în culoarea diamond silver, contrastând cu zonele negre.
    • Un nou volan, finisat într-o combinație de piele-Alcantara, are un marcaj la ora 12 în aceeaşi nuanţă.
    • Accentele expresive din consola centrală și de pe bord, covorașele cu logourile RS modificate și emblemele Audi Exclusive completează interiorul ediției.
    • Cusătura contrastantă în mov preia, de asemenea, subtil, un atribut exterior remarcabil în interior.
    • În afișajul MMI s-a pus o imagine de fundal personalizată pentru ediția specială. Cu imaginea de fundal schimbată în MMI, denumirea RS e-tron GT Ice Race Edition este afișată în partea stângă de jos a ecranului. În partea de jos din dreapta, clienții pot vedea numărul de serie unic al ediției lor exclusive.
    • Iluminarea ambientală trece la mov atunci când este selectat motivul montan.
    • Cu toate acestea, toate caracteristicile MMI obișnuite rămân neschimbate în paralel cu noile caracteristici ale ediției ice race. Acestea pot fi, de asemenea, selectate liber la cerere.

Maşina va exista în doar 99 de unități pentru Europa. Baza constituie modelul Audi RS e-tron GT cu o putere de 440 kW (598 CP) şi o baterie care se poate încărca rapid cu maximum 270 kW.

(later edit) Doar patru mașini cu volan pe dreapta vor exista, pentru piața din Marea Britanie. Prețul de start este de 150,630 de lire sterline.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise