(video) În jur de 5500 de şoferi, sancţionaţi în patru zile de odihnă. Numărul celor beţi şi a celor ce nu purtau centură

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În cele patru zile de odihnă, 5.517 șoferi au fost opriţi de inspectorii de patrulare pentru ignorarea regulilor de circulație rutieră, iar în rezultat fiecare conducător auto care a admis încălcări a fost sancționat conform legislației în vigoare.

  • Pentru depășirea limitei de viteză au primit amenzi 2.773 şoferi;
  • Pentru oprirea în locuri interzise – 448;
  • Pentru nerespectarea indicatoarelor rutiere de prioritate – 447;
  • Pentru încălcarea regulilor de folosire a centurii de siguranţă – 362;
  • Pentru exploatarea unui vehicul fără a deține polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto – 158;
  • Pentru conducerea unui vehicul care nu a fost înmatriculat în modul stabilit sau care nu a fost supus reviziei tehnice – 148;
  • Pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate – 61, dintre care 37 de șoferi în stare avansată;
  • Pentru neacordarea de prioritate legală pietonilor sau cicliştilor – 110.

Totodată, pe parcursul zilelor de weekend polițiștii de patrulare au intervenit în 228 de cazuri în urma apelurilor parvenite la Serviciul unic 112.


Printre şoferii beţi s-au numărat doi din raionul Orhei. În primul caz, polițiștii au oprit un bărbat de 32 de ani, care conducea haotic un Mitsubishi Galant pe o stradă din orașul Orhei. În urma testării cu aparatul Drager s-a constatat că acesta avea o concentrație de alcool de 0,62 mg/l în aerul expirat. Bărbatul este cercetat penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate avansată.

Cel de al doilea șofer a fost depistat la volanul unui Renault Megane, pe o altă stradă din același raion.
În timpul discuțiilor cu șoferul polițiștii au simțit un miros puternic de alcool. Bărbatul de 60 de ani a refuzat categoric să fie testat alcoolscopic, motiv pentru care este cercertat penal pentru refuzul, împotrivirea sau eschivarea de la testarea alcoolscopică.

În ambele cazuri mijloacele de transport au fost ridicate și transportate la parcarea specială.

Iar un tânăr de 26 de ani în stare de ebrietate și fără permis de conducere a fost oprit de polițiștii din Ialoveni. În timpul patrulării pe o stradă din Răzeni a fost observată o Dacia care se deplasa haotic. Imediat conducătorul auto a fost oprit, iar în timpul discuțiilor de la acesta se simțea un miros puternic de alcool.

Șoferul, fiind supus testării cu aparatul Drager, s-a constatat că avea o concentrație de 0.52 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Automobilul a fost ridicat și transportat la parcarea specială.

Pe caz a fost inițiată o cauza penală în baza art. 264/1 din Codul Penal, pe faptul conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

Cmentariile sunt închise