(video) Premieră europeană: Familia de modele KIA Ceed a suferit un facelift

Ceed, cea mai bine vândută familie de modele din gama europeană a KIA (cotă de 28%!), s-a ales deja cu un facelift! Da, da, după cum deja ne-am obişnuit, coreenii (alături de Hyundai) sunt poate singurii din industria auto care au ales să-şi actualizeze maşinile mai des decât se face în mod tradiţional (o dată la patru ani).

Noua generaţie Ceed, care a apărut pe piaţă din a doua jumătate a lui 2018, include acum trăsături distincte pentru un design mai dinamic și mai atletic. Versiunile hatchback cu cinci uși, sports wagon și cu caroserie de tip shooting brake vor dezvălui o parte frontală complet redesenată, actualizări cu accente sportive în partea posterioară, jante din aliaj restilizate, culori de caroserie și interior reîmprospătate.

Ca răspuns la tendințele clienților și ale industriei, gama va fi disponibilă, de asemenea, cu sisteme de propusie și transmisii noi.

Caracteristici cheie:

 • Privit din afară, exteriorul întinerit vorbește despre vitalitate, creând o atitudine contemporană și dinamică. O parte frontală complet redesenată prezintă noul logo Kia, o grafică simplificată a numelui companiei care reflectă principiile mărcii „mișcarea care inspiră”.
 • O atenție specială a fost acordată pentru ca fiecare variantă (de bază / entry-level, PHEV, GT-line și GT) să fie unică și mai distinctă una de cealaltă.
 • Grila emblematică de tip “nas de tigru”, care face din Ceed un model Kia recunoscut, este modernizată cu un finisaj negru lucios, cu elemente de design în formă de aripă superioară și inferioară cu finisaj tip crom satinat, pentru un aspect elegant și modern. Modelele PHEV au o grilă închisă cu un finisaj frapant, în culori contrastante.
 • În lateral, două prize laterale de aer mari trec prin bara de protecție din față, creând un aspect mai sportiv. Tema inspirată de “aripă” se repetă în alte elemente ale redesenării părții frontale, cum ar fi detaliul în culoarea crom satinat al gurii inferioare de admisie a aerului și detaliul lateral care se extinde în arcul roții din față.
 • În partea din spate, pentru a evidenția simplitatea noii embleme Kia, suprafața dintre stopurile LED a fost netezită pentru a găzdui noua emblemă elegantă a mărcii. Modelul PHEV prezintă o nouă emblemă, în concordanță cu actualizarea recentă a mărcii și a logoului corporativ. Un difuzor negru lucios este adăugat barei de protecție spate sportive, care rezonează cu finisajul cromat satinat văzut în partea frontală a mașinii.
 • Noile blocuri optice frontale full LED au fost introduse pe toate modelele și variantele Ceed, dispunând de lumini de zi pentru care oferă mai multă prezență și siguranță pe drum. Trei module în formă de săgeată înconjoară o lampă de ceață LED (acum integrată în blocul principal) și modulul de fază lungă/scurtă. Aceste lumini de zi acționează, de asemenea, odată cu indicatoarele de direcţie.
 • Variantele hatch cu cinci uși GT-Line și GT beneficiază de stopuri combinate cu LED-uri, compuse din 48 de module în formă de fagure, înconjurate de un cadru roșu. Modulele multifuncționale sunt poziționate pe cinci rânduri, acoperite cu sticlă fumurie. LED-urile de pe anumite rânduri se aprind secvențial atunci când șoferul folosește semnalizatoarele pentru a indica schimbarea direcției!
 • Partea laterală dezvăluie noi modele de jante din aliaj atrăgătoare în toate variantele din gamă. Acum, jantele sunt disponibile în șase stiluri uimitoare, dintre care trei au fost lansate pentru prima dată cu acest facelift: cele din aliaj de 16 inci finisate în argintiu pentru modelele de bază; cele din aliaj în culoare negru lucios de 17 inci disponibile exclusiv pentru versiunea GT-Line; cele din aliaj cu design sportiv de 18 inci cu accente roșii pentru versiunea GT.
 • Separat, versiunea de echipare GT va întoarce privirile datorită unor trăsături de design personalizate și complexe, inclusiv accente roșii vibrante în față, lateral și spate, accentuând spiritul sportiv al mașinii. Grila disponibilă pentru această versiune de top este formată prin turnare cu injecție a două materiale pentru a crea un finisaj negru și roșu lucios, având finisaje superioare și inferioare de culoare crom întunecat. În față, bara de protecție a modelului GT afișează o grilă de admisie neagră lucioasă cu un element de design “GT red” special dezvoltat la fiecare capăt al acesteia. Țevile de evacuare tip sport din spate sunt accentuate de terminaţii rotunde duble și de noul element distinctiv roșu GT. În plus, echiparea vine cu jantele din aliaj închise la culoare de 18 inci, cu un design dedicat GT, cu un capac roșu unic pentru această versiune.
 • O gamă de 13 culori pentru caroserie este disponibilă pentru a se potrivi tuturor gusturilor clienților. Patru dintre aceste culori uimitoare sunt noi în gamă, și anume Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Grey și Experience Green.
 • La bordul modelului Ceed facelift, șoferul este întâmpinat instantaneu de un decor interior elegant, în culori sofisticate și liniștitoare, cu materiale plăcute la atingere și cu un aspect conceput pentru a face toți pasagerii să se simtă confortabil. Trapa panoramică oferă o conexiune cu natura și creează spațiul necesar pentru a vă simți inspirați.
 • Scaunele sunt disponibile în nouă tipuri de tapițerie, dintre care patru sunt noi pentru acest facelift. Opțiunile includ scaunele din piele întoarsă neagră, cu cusături gri contrastante pe margine pentru versiunea GT-Line și cu semnătura în culoarea roșie pentru modelele GT.
 • Versiunile GT-line și GT beneficiază de un levier al cutiei de viteze nou conceput pentru un aspect modern, în timp ce versiunile cu transmisie automată primesc o nouă tușă de lux, cu un schimbător de viteze din piele perforată pentru o experiență tactilă îmbunătățită. Toate versiunile cu transmisie automată vin cu un panou de afișaj PRND negru lucios.
 • Interiorul modelului Ceed îmbină acum un stil modern ca aspect și senzație cu un nivel de funcționalitate premium și tehnologie de ultimă generație. Un ecran mare de 12.3 inci din spatele volanului (cu grafică mai bună, o gamă de culori calmante și patru teme, inclusiv una care se modifică în funcție de condițiile meteo actuale și de ora din zi) este combinat cu un ecran frameless de 10.25 inci pentru a spori și mai mult interacțiunea șoferului cu automobilul. Sistemul multimedia suportă actualizări wireless ”over the air”.
 • Fiecare aspect revizuit în interior a fost conceput pentru a fi ușor de folosit, cum ar fi comutatorul electronic pentru frâna de parcare și alte caracteristici bazate pe principiul “easy to use, easy to see”, care stă la baza designului din interiorul cabinei.
 • Blocarea ușilor noului Ceed este controlată printr-o cheie inteligentă, iar motorul este pornit sau oprit prin apăsarea unui buton.
 • Două profiluri pot fi programate pentru scaunul șoferului cu memorie ajustată electric, pentru a asigura întotdeauna confortul maxim.
 • Sistemul multimedia cu navigaţie este asociat cu un sistem audio JBL Premium cu opt difuzoare, cu streaming Bluetooth, pentru a crea o conectivitate perfectă între pasageri și dispozitivele lor.
 • Pentru modelele Sportswagon și ProCeed, caracteristicile de confort adăugate sporesc interacțiunea de zi cu zi, cum ar fi rabatarea scaunelor din al doilea rând la o simplă apăsare a unui buton sau deschiderea automată a portbagajului în momentul detectării prezenței cheii inteligente, dacă persoana care poartă cheia rămâne în spatele automobilului.
 • Fiecare aspect al confortului pasagerilor a fost luat în considerare și în reîmprospătarea interiorului modelului Ceed. Scaunele din față încălzite și ventilate, plus scaunele din spate încălzite, oferă un confort liniștitor în zilele mai reci, în timp ce sistemul de climatizare dual-zone de înaltă tehnologie menține cabina răcoroasă în plină vară.
 • De asemenea, facelift-ul a adus un software care permite utilizatorilor să se conecteze de la distanță cu mașina lor prin intermediul aplicației smartphone Kia Connect și să utilizeze diverse funcții de la bord pentru a îmbunătăți interacțiunea și înțelegerea automobilului. Noile funcții de conectivitate pentru gama Ceed includ funcționalități îmbunătățite pentru căutarea prin Bluetooth cu recunoaștere vocală, legătură cu calendarul prin intermediul sistemului de navigație, modul valet pentru a monitoriza locația automobilului atunci când este condus de alte persoane și funcționalitatea “last mile navigation” cu realitate augmentată. Modelul Ceed Sportswagon PHEV dispune de caracteristici suplimentare de confort, posibile prin tehnologia de conectivitate inspirațională, cum ar fi capacitatea de a porni sau opri încărcarea bateriei de la distanță.
 • O nouă funcționalitate “Transferul profilului utilizatorului” le permite conducătorilor auto să facă un backup al preferințelor lor din aplicația Kia Connect prin sistemul cloud și să transfere setările de la un automobil la altul. Această funcționalitate este concepută pentru clienții care schimbă adesea diferite mașini echipate cu aplicația Kia Connect, cum ar fi șoferii de flote care folosesc mașini pentru transportul angajaților sau familiile care dețin mai multe automobile echipate cu aplicația Kia Connect.
 • În echipare standard, monitorul central al sistemului multimedia va fi de 8.0 inci, însă chiar şi aşa interfețele Android Auto și Apple CarPlay suportă conexiune wireless! Iar pentru a menține conectivitatea în timpul deplasării, pasagerilor din spate li se oferă un port de încărcare USB în consola centrală.
 • Noua gamă Ceed oferă cumpărătorilor opțiuni complete de alegere și configurare a sistemelor de propulsie, incluzând motorizări plug-in hybrid (PHEV) și mild-hybrid (MHEV), cu o putere ce variază între 100 CP și 204 CP. Clienții modelului Ceed au posibilitatea de a alege motoare turbo pe benzină și diesel, și anume motoarele de 1.0 și 1.5 litri pe benzină și motorul de 1.6 litri diesel, toate beneficiind de tehnologia Smartstream dezvoltată de Kia.
 • Tehnologia motoarelor Smartstream include sistemul CVVD – Continuously Variable Valve Duration, dezvoltat de Kia pentru optimizarea performanței. De asemenea, tehnologia CVVT ajută la îmbunătățirea eficienței consumului de combustibil, alături de sistemul LP EGR (Low-Pressure Exhaust Gas Recirculation) care întoarce o anumită cantitate de gaze produsă de motor în camera de ardere pentru a reduce pierderile și a îmbunătăți consumul de combustibil.
 • Noul motor T-GDi de 1.5 litri este produs în fabrica Kia din Slovacia – care, de asemenea, este și locul de producție al familiei Ceed. Acest nou motor Smartstream, care înlocuiește motorul anterior T-GDi de 1.4 litri, este asociat fie cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu 7 trepte de viteze (7DCT), fie cu o transmisie manuală standard cu 6 trepte (6MT) și livrează o putere de 160 CP, oferind în același timp emisii reduse.
 • De asemenea, noul motor de 1.5T este disponibil în versiunea MHEV pentru modelele Ceed, livrând o putere de 136 CP, și putând fi asociat fie cu transmisia manuală inteligentă (iMT), fie cu 7DCT.
 • Cele mai recente actualizări ale modelului Ceed introduc, de asemenea, în premieră, tehnologia MHEV și DCT la motorul turbo pe benzină de 1.0 litri, pentru a oferi clienților opțiunea de a reduce și mai mult emisiile sistemului de propulsie. Adoptarea tehnologiei MHEV a îmbunătățit eficiența și performanța consumului de combustibil.
 • Modelele PHEV utilizează motorul GDi de 1.6 litri pe benzină care livrează 141 CP și este cuplat la o transmisie automată cu dublu ambreiaj și șase trepte de viteză. Acest sistem de propulsie dispune de un pachet de baterii de 8.9 kWh ce oferă autonomie electrică cu zero emisii pentru parcurgerea a 57 de kilometri în oraș cu o singură încărcare.
 • În topul gamei se află modelele GT care dispun exclusiv de un motor T-GDi de 1.6 litri ce oferă un sunet unic. Motorul pe benzină este cuplat la o transmisie 7DCT și livrează 204 CP.
 • Experiența din spatele volanului poate fi adaptată suplimentar pentru a se potrivi stării de spirit a șoferului și a condițiilor de drum prin intermediul padelelor de schimbare a treptelor de viteze și a celor trei moduri de condus: Eco, Confort și Sport. Modul de condus GT Sports este special adaptat la nevoile așteptărilor șoferului unui model GT.
 • Într-un final, gama Ceed întinerită oferă niveluri de siguranță de top, confort în timpul condusului și tehnologii pentru parcare datorită suitei sale modernizate de sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS). Acestea contribuie la reducerea multor pericole și a stresului inerent în timpul condusului, protejând ocupanții și ceilalți participanți din trafic în fiecare călătorie.
 • De exemplu, sistemul anterior de asistare şi evitare a coliziunii cu automobilele din punctul mort, este acum înlocuit de o tehnologie activă de evitare a coliziunii. La acționarea manetei pentru semnalizarea schimbării benzii de circulație, dacă există riscul de coliziune cu un automobil din spate, noul sistem de asistare pentru evitarea coliziunii în punctul mort (BCA – Blind-spot Collision-Avoidance Assist) va oferi un avertisment. După avertisment, dacă riscul de coliziune crește, sistemul BCA controlează activ automobilul pentru a evita o coliziune!
 • Sistemul de avertizare pentru atenția șoferului (DAW+ – Driver Attention Warning) a fost actualizat pentru a include tehnologia de alertă în momentul începerii deplasării automobilului din față, care oferă o alertă vizuală pe ecran pentru a informa șoferul că automobilul din față se îndepărtează (utilă la semafoare sau în traficul aglomerat).
 • Alte caracteristici ADAS, care continuă să fie disponibile în gama Ceed, includ: sistemul de asistare pentru evitarea coliziunii frontale cu automobilul sau pietonul din faţă (FCA – Forward collision-avoidance assist), care detectează nu numai mașinile și pietonii, ci și bicicliștii; sistemul de asistare pentru menţinerea benzii de rulare (LKA – Lane Keeping Assist); sistemul inteligent de limitare a vitezei (Intelligent Speed Limit Warning); sistemul manual de limitare a vitezei (Manual Speed Limit Assist) și sistemul de asistare fază lungă (HBA – High Beam Assist).
 • De asemenea, tehnologiile ADAS care oferă confort șoferului dispun de cele mai recente actualizări. Sistemul de asistare pentru menţinerea centrului benzii de rulare (LFA – Lane Following Assist) poate fi acum activat independent de sistemul Smart Curise control (SCC), care permite Kia să ofere sistemul LFA și pentru versiunile cu transmisie manuală! La modelele anterioare, la apăsarea pedalei de frână, sistemul SCC era dezactivat și, în consecință, și sistemul LFA era, de asemenea, dezactivat. Cu această nouă reconfigurare, sistemul LFA poate fi utilizat mai des și în diferite situații de condus în care controlul vitezei poate să nu fie necesar.
 • Manevrele de parcare sunt, de asemenea, mai uşoare prin adăugarea sistemului de monitorizare pentru deplasarea cu spatele (RVM – Rear-View Monitor) ce dispune de un comutator pentru afișarea camerei aflată pe hayon. La parcarea cu spatele, sistemul RVM afișează o imagine a spațiului pentru a ajuta la parcare. Acest sistem a fost dezvoltat acum pentru a oferi o vizualizare suplimentară prin intermediul unei camere de un megapixel pentru cazul în care este nevoie să atașați o remorcă modelului Ceed. În plus, sistemul RVM are acum un comutator care poate fi activat în timpul condusului pentru a permite șoferului să vadă, prin intermediul camerei, ceea ce s-ar putea apropia din spate.
 • După parcarea automobilului, sistemul de avertizare pentru părăsirea în siguranță a automobilului (SEW – Safe Exit Warning) poate avertiza utilizatorii dacă un automobil care se apropie este detectat în cazul în care este ușa deschisă.
 • De asemenea, sistemul de avertizare pentru traficul din spate a fost actualizat la tehnologia de asistență. Sistemul de asistență pentru evitarea coliziunilor cu automobilele din spate (RCCA – Rear cross-traffic Collision-avoidance assist) va detecta dacă există un risc cu un automobil care se apropie din partea stângă sau din dreapta și va oferi un avertisment. După avertizare, dacă riscul continuă, sistemul RCCA oferă automat asistare la frânarea de urgență pentru a preveni apariția unui incident.

Familia Ceed reînnoită va intra în producție la uzina europeană a mărcii din Zilina, Slovacia, în luna august și va fi disponibilă în toată Europa până la începutul trimestrului IV. Amintim că modelul KIA Ceed se vinde oficial şi în Moldova!

Cmentariile sunt închise

slot gacor slot777 horas88 laris4d slot777 slot gacor toto togel https://bcyogyakarta.beacukai.go.id/slot-gacor/ slot online slot thailand horas88 https://rstugurejo.jatengprov.go.id/products/boluibocabo/ https://https://rstugurejo.jatengprov.go.id/products/server-thailand/ https://rstugurejo.jatengprov.go.id/products/server-luar-negeri/ https://rstugurejo.jatengprov.go.id/products/toto-macau/