(video) Poliţistul beat care a comis un accident în Floreşti – primul şofer cu maşină confiscată în baza unui nou ordin

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Luni, 4 septembrie, ministrul MAI Adrian Efros a ţinut o conferinţă de presă în care a făcut mai multe anunţuri interesante, iar printre altele a existat următoarea declarație curioasă:

Începând cu ziua de marţi am căutat să aflăm în baza cărei legi s-a confiscat maşina poliţistului beat din Floreşti, căci nu auzisem să treacă de votul Parlamentului vreo astfel de prevedere. Şi iată că un răspuns a fost făcut public în această după amiază.

Conform IGP, persoanele care conduc vehiculul în stare de ebrietate ce depășește gradul maxim stabilit de lege, care predau cu bună știință conducerea vehiculului unei persoane care este privată de dreptul de a conduce vehicule, precum și cei care conduc autovehiculul fiind privați de dreptul de a conduce – riscă să rămână fără mașini!

Este posibil în baza unui recent ordin IGP nr. 310 din 04.09.2023 prin care s-a aprobat aşa-zisa Instrucțiune privind modul de aplicare a art. 4397 din Codul Contravențional al Republicii Moldova referitor la confiscarea specială a vehiculelor în cadrul procesului contravențional.

Confiscarea specială se aplică de către instanța de judecată la demersul agentului constatator. Agentul constatator al poliției doar constată fapta, iar ulterior urmează să solicite instanței de judecată aplicarea măsurii de siguranță – confiscarea specială a vehiculului.

Nota redacţiei: Articolul 4397 a apărut în Codul Contravenţional din anul 2017! Ciudat este că nu am auzit să se fi făcut uz de el până în prezent în cazul şoferilor care comit accidente fiind în stare de ebrietate…

Cmentariile sunt închise