(video) Porsche a arătat ce se ascunde sub corpul lui Mission R şi cum a fost testat
Porsche declară că, în ciuda statutului conceptual al recentului prezentat model Mission R, au dezvoltat supercarul electric cu aceeași grijă ca și o mașină de producție. De exemplu, șasiul său fără panouri de caroserie a fost testat activ pe pista proprie a companiei cu șase luni înainte de premieră.
Șasiul electromobilului dinamic a fost dezvoltat de divizia sportivă a Porsche, care a aplicat în crearea sa câteva soluții deja testate pe mașinile de curse. Printre acestea se numără, de exemplu, o suspensie pe brațe transversale duble.
Totodată, sistemul de răcire cu ulei al bateriei de înaltă tensiune a fost proiectat cu inspiraţie de la cel folosit de 919 Hybrid, un multiplu campion al curselor de anduranţă. În plus, unitatea sa de propulsie a fost echipată cu un sistem de răcire directă a statorului.
În procesul de construcție, diferite moduri de pierdere în greutate au fost puse în aplicare. Potrivit șefului tehnic al proiectului, Michael Behr, capacul cutiei de viteze imprimate 3D s-a dovedit a fi mai uşor cu 30% decât unul turnat, iar setările speciale ale sistemului de recuperare au făcut posibilă ușurarea frânelor cu tocmai 12 kilograme.
Obiective similare au fost urmărite prin utilizarea activă a materialelor compozite în proiectarea caroseriei.
Pentru a lucra la designul exterior şi interior, în secret şasiul a fost transportat în Weissach, dar între aceste etape prototipul fără caroserie a fost folosit în teste dinamice. Scaunul pilotului, volanul și pedalele necesare pentru exerciţii au fost împrumutate de la modelele de curse de producție ale Porsche.
Potrivit inginerului şi pilotului de teste Lars Kern, în timpul unor astfel de teste mai mulți parametri ai conceptului au fost ajustați simultan – de la funcționarea centralei electrice până la echilibrul de forță dintre frânele frontale şi posterioare. În general, Porsche a remarcat că noul Mission R, în ciuda statutului său de show car, îndeplinește toate standardele tehnice ale companiei.
Amintim că modelul a fost dezvăluit în septembrie la Salonul Auto de la München. Este echipat cu două motoare electrice, care împreună pot dezvolta până la 1.088 CP. Cântărind 1.5 tone, poate face 0-100 km/h în mai puţin de 2.5 secunde şi atinge o viteză maximă de peste 300 km/h. Designul său ar putea inspira crearea noii familii de modele 718.
Cmentariile sunt închise