(video) Premieră: A şaptea generaţie Hyundai Elantra vine după nici doi ani de la facelift-ul precedentei
Hyundai a prezentat în această pentru noi noapte, în cadrul The Lot Studios din Hollywood-ul de Vest, California, noua, a şaptea generaţie a modelului Elantra în specificaţie americană deocamdată. Interesant este că producătorul a decis să-i accelereze lansarea, întâmplându-se la nici doi ani de la premiera modelului facelift al generaţiei precedente.
Noul Elantra a fost construit pe o nouă platformă care îi oferă un aspect de coupe sportiv cu patru portiere, cu proporții mai lungi, mai scunde și mai late decât oricând. De asemenea, noua generaţie adoptă limbajul de design ambiţios Parametric Dynamics.
De la introducerea sa în anul 1990, modelul Elantra, fiind cunoscut şi pe alte pieţe sub denumirea Avante, reprezintă bestseller-ul global al mărcii după ce s-a vândut în peste 13.8 milioane de exemplare (dintre care în jur de 3.5 milioane în SUA).
https://www.youtube.com/watch?v=M3xPFPjGcsU
Ce aduce nou, noua generaţie Hyundai Elantra:
- După cum am spus, un design nou bazat pe tematica Parametric Dynamics. Accentul principal se face pe muchiile de pe părţile laterale ale caroseriei. Noi sunt absolut toate elementele, inclusiv farurile, stopurile, grila de radiator, capota, hayonul, corpurile oglinzilor retrovizoare, etc. Spre deosebire de fostul Elantra, pe acest model habitaclul este împins mai spre spatele maşinii. Deşi vizual arată a liftback, noul Elantra rămâne în continuare un sedan, astfel încât hayonul se deschide individual şi nu este parte comună cu luneta.
- Comparativ cu sedanul anterior, noul Elantra a devenit cu 30 mm mai lung (4.650 mm), cu 25 mm mai lat (1.825 mm) și cu 20 mm mai scund (1.420 mm). Consola frontală este acum puțin mai scurtă, iar cea din spate, dimpotrivă, mărită în dimensiuni. Stă pe aceeași platformă, a treia generaţie K3, pe care o are deja cunoscutul sedan KIA Cerato, dar ampatamentul său constituie 2.720 mm, în timp ce al lui Cerato și a „vechiului” deja Elantra este de 2.700 mm. Gama de jante este compusă din modele de 15, 16 şi 17 inci.
- Habitaclul a devenit mai spaţios, iar scaunele sunt instalate puţin mai jos. În echipare de bază se oferă un panou de bord cu vitezometru analogic şi un ecran tactil de 8 inci pentru sistemul multimedia, cu diverse butoane fizice de fiecare parte laterală. Pentru maşinile în echipare de top se oferă un cockpit digital sub forma a două ecrane de 10.25 inci încorporate într-un singur panou.
- Interfeţele Apple CarPlay și Android Auto care pot fi conectate wireless reprezintă o dotare standard chiar şi pentru sistemul multimedia de bază (o premieră în segment). La fel standard în SUA, noua Elantra va dispune de sistem de frânare automată de urgenţă şi de urmărire a marcajelor rutiere.
- Printre opțiuni se numără un sistem de control vocal al sistemului audio şi a celui de climatizare, iluminare ambientală în 64 de culori, cruise control adaptiv, sistem audio Bose și un Hyundai Digital Key (o premieră în segment) printre altele.
- În Coreea de Sud, unde sedanul va fi vândut în mod tradițional sub denumirea Hyundai Avante, sunt anunțate inițial două motoare. Este vorba despre un benzinar natural aspirat 1.6 MPI (123 CP) din familia Smartstream și versiunea sa pe gaz 1.6 LPI (120 CP). În Statele Unite, pentru Elantra principal va fi motorul natural aspirat 2.0 MPI (149 CP) care funcționează pe ciclul eficient al consumului de combustibil Atkinson. Toate motoarele lucrează împreună cu un variator. Tracţiunea este evident pe puntea din faţă doar.
- Încă o noutate reprezintă varianta Elantra Hybrid. Această maşină are un motor pe benzină 1.6 GDI cu sistem de injecție directă a combustibilului, iar un mic motor electric de 43.5 CP este încorporat în transmisia robotizată cu șase trepte şi dublu ambreiaj. Întreg sistemul produce 141 CP și 264 Nm. O baterie litiu-polimer este instalată sub bancheta din spate şi are o capacitate discretă de 1.32 kWh, prin urmare maşina nu poate fi încărcată de la o priză externă. Totuşi, Elantra Hybrid are un mod de conducere doar cu energie electrică, însă acest regim este folosit doar la pornire şi la rularea cu viteze mici, după care se conectează benzinarul. Consumul mixt al unei astfel de maşini este anunţat ca fiind sub 4.7 l/100 km.
- Mai este necesar de menţionat că Elantra Hybrid are o suspensie spate independentă, în timp ce toate celelalte maşini au o simplă bară de torsiune!
Noua generaţie Hyundai Elantra va intra pe piețele din SUA și Coreea de Sud abia din toamna acestui an, deși comenzile vor fi deschise în patrie de la sfârșitul lunii martie. Livrările în alte țări vor începe mai târziu şi această maşină va ajunge şi în Republica Moldova prin 2021. Ulterior, familia va fi completată cu o maşină în echipare N Line, în timp ce apariţia unui sedan sport Hyundai Elantra N „cu drepturi depline” nu este exclusă.
Evenimentul de prezentare în reluare:
Detalii despre noul Elantra în comunicatul de presă oficial:
Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.
GALERIE VIDEO:
GALERIE FOTO:
Cmentariile sunt închise