(video) Premieră: A treia generație GMC Canyon are și abilități de off-roader

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După noua generație a modelului Chevrolet Colorado iată că a fost prezentat și fratele său cel mai apropiat – GMC Canyon de a treia generație. Ca și în cazul altor modele gemene Chevrolet-GMC, noul Canyon este un Colorado mai scump, dar și mai luxos.

Din punct de vedere tehnic, mașinile sunt aceleași și nu diferă fundamental, deși noul produs GMC se va deosebi instant prin niște blocuri optice instalate la nivele diferite. Totodată, cu noua generație s-a decis să se facă o diferență mai tangibilă între Canyon și Colorado.

Caracteristici cheie:

  • La fel ca și Colorado, nu va mai exista o alegere între lungimea cabinei și a benei. Noua generație Canyon este oferită doar cu o cabină completă cu două rânduri (Crew Cab) și o benă Short Box. În comparație cu modelul de generație anterioară într-o configurație similară, ampatamentul a devenit mai lung cu 79 mm (acum 3.337 mm). Acest lucru a permis reducerea consolei frontale și a îmbunătățit geometria off-road a mașinii, în timp ce lungimea totală nu s-a schimbat prea mult: 5.416 mm standard.
  • Spre deosebire de Colorado noul Canyon nu va exista într-o echipare simplistă, sub forma unei mașini de lucru cu bare de protecție nevopsite. Echiparea de start Elevation, în ceea ce privește echipamentul și dotările incluse, corespunde aproximativ cu echiparea medie Z71 a lui Colorado. Un astfel de pickup Canyon are un ecartament mai mare, roți de 18 inchi și o gardă la sol de 245 mm (față de 200 mm pentru un Colorado de bază).
  • GMC Canyon, chiar și în versiunea inițială, are cel mai performant benzinar turbo cu patru cilindri și volum de 2.7 litri. Puterea ajunge la 314 CP și 569 Nm. Pe Colorado, un astfel de motor se pune doar pe mașina în echipare de top. Alternativă pentru acest agregat nu există. Cutia de viteze este una automată cu opt trepte și există mai multe moduri de condus. Doar în echiparea inițială Elevation există posibilitatea în a alege tracțiune spate sau integrală, în rest doar AWD.
  • A doua echipare în ierarhie – AT4 – aduce pe mașină bare de protecție diferite, anvelope de teren, un diferențial spate cu alunecare limitată și echipamente mai bune. 
  • Urmează echiparea/versiunea Denali, una pe care Chevrolet nu o are. Acest pickup este orientat mai spre lux și utilizare pe străzi. Are o serie de elemente decorative cromate, roți de 20 de inchi, gardă la sol de 267 mm, praguri laterale și ornamente interioare bogate, cu piele naturală și furnir din lemn.
  • În vârful gamei de modele va sta acum noul GMC Canyon AT4X! Caracteristica sa principală este suspensia cu brațe ranforsate și amortizoare Multimatic DSSV, care au trei camere externe cu supape separate. Garda la sol a mașinii este de 271 mm, are anvelope cu un diametru exterior de 33 de inci, protecție suplimentară dedesubt și două diferențiale blocabile. Mai dispune de un mod Baja pentru deplasări rapide în afara asfaltului.
  • Dar asta nu este tot: contra cost, este oferit pentru Canyon AT4X pachetul Edition 1, care include o bară de protecție frontală trunchiată, un bullbar, roți cu jante beadlock, un troliu standard, proiectoare de lumină suplimentare, bare transversale suplimentare pentru ranforsarea caroseriei, precum și un set de camere reale sub mașină, montate cadrele din interiorul ampatamentului! Imaginile de pe ele sunt transmise în timp real, iar lentilele sunt protejate împotriva șocurilor, au carcasă impermeabilă și chiar pot fi spălate!
  • În ceea ce privește designul interior, noul Canyon diferă puțin de Colorado. Original are doar deflectoarele de ventilație laterale și ornamentul superior al panoului frontal. 
    • Un ecran de 8.0 inchi stă după volan, un sistem media e operat pe un monitor central de 11.3 inchi, mai există un buton de pornire a motorului și o frână de mână electromecanică, toate acestea fiind oferite pe mașina de bază.
    • Printre opțiuni se numără un set de camere (10 în total) pentru o vedere completă la 360 de grade, cruise control adaptiv, o trapă și o suită întreagă de asistenți electronici de conducere. 
    • Modelele Denali și AT4X au deja un ecran de 11 inchi în spatele volanului, un head-up display, scaune frontale ventilate, un volan încălzit și un sistem audio Bose cu șapte difuzoare, printre alte bunătăți.

Noile GMC Canyon și Chevrolet Colorado vor fi produse la aceeași fabrică din Missouri, unde sunt fabricate și modelele din generația care pleacă la pensie. Startul producției este programat pentru începutul lui 2023, iar în vânzare vor fi din primăvară. Prețul de start va fi de aproximativ 40.000 de dolari.

Specificații în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/